Escrit ERC+SxA. Gener 2024. "NOU ANY, Grans reptes per a una Alella més sostenible"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Treballar per  un model mediambiental sostenible, integral i innovador és una prioritat per al nostre grup municipal. El full de ruta per dur a terme les millores passa per l'eficiència energètica del poble, amb els beneficis mediambientals i econòmics que això suposa, una nova cultura de l'aigua més eficient i sostenible, i un nou model del tractament de residus que  en millori la recollida selectiva.

    Des de fa temps apostem per tenir una xarxa d'instal·lacions solars potent i que cobreixi les necessitats dels edificis públics. Ja tenim en funcionament les noves cobertes fotovoltaiques per als edificis de l'Ajuntament, les Antigues Escoles Fabra, la Policia Local, el Mercat Municipal i el Consultori Local, i també s'ha ampliat la capacitat de les plaques a l'Escola Fabra, i actualment s'estan posant en marxa nous projectes de millora i sostenibilitat energètica per a Can Segura i per a Can Gaza.

    Però tan important és com generem l'energia com l’ús que li donem, en aquest sentit s'ha dut a terme una actualització de l'enllumenat públic dels barris de Mas Coll i Can Comulada, el que comporta tant un estalvi rellevant en el consum com ser més eficients en l’ús dels recursos.

    Per altra banda, en breu, haurem de prendre com a poble i conjuntament amb la ciutadania decisions importants pel que fa a  la recollida de residus. L'actual sistema de recollida ha arribat a la seva màxima eficiència, aconseguint altes taxes de separació i tractament, però cal continuar treballant per assolir els nous objectius que ens vénen dictats des de la UE i que ens hauran de fer ser més conscients i responsables en la generació de residus.

    Ens trobem en una greu situació de sequera..  Aquesta situació continuada ha buidat els nostres embassaments fins a l'estat d'emergència actual  És per aquest motiu que ja s'han començat a prendre mesures com ara la realització d'un estudi de la xarxa de subministrament, l'estudi de la instal·lació de noves vàlvules reguladores de pressió, els controls de cabals, la detecció i eliminació de fraus, la disminució de la pressió o fer complir la normativa específica que en regularà l’ús particular, la instal·lació i les mesures extraordinàries en cas d'emergència. Cal que com a societat fem un ús intel·ligent i minimitzat de l'aigua donat que si no canvien les coses en breu ens veurem immersos en mesures més restrictives.

    Comença l'any i tenim grans reptes que hem d'entomar amb coratge i responsabilitat, tant a nivell individual com a nivell de ciutadania. Des d'ERC+SumemxAlella us desitgem un bon any 2024.

Pujar al principi de la pàgina