Escrit Primàries Alella. Gener 2024. "Molta feina per fer"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • Estrenem 2024 amb nous reptes i molta feina per fer, en aquest sentit, encarem aquest nou any amb projectes per definir, entre tots, el poble que volem. Preparem un procés participatiu sobre la planificació urbanística d'Alella i el macroprojecte de La Miralda per saber l'opinió de la ciutadania sobre com ha de ser el futur del poble. El què ha portat a Primàries Alella fins a l'ajuntament és la convicció que les coses que afecten la vida del poble s'han de decidir entre totes les persones que viuen al poble, i per això treballem.

    També és important explicar la feina feta. A l’últim ple, el de desembre, es va aprovar el PAM (Pla d'Actuació Municipal) pels pròxims quatre anys amb el vot negatiu de Primàries Alella. Vam aportar idees i voluntat a les converses de negociació prèvies a la votació, però la nostra idea de què s'ha de fer a l'ajuntament és bastant lluny de com es fan les coses ara mateix.

    Tanmateix, Primàries Alella vam proposar incorporar a aquest PAM alguns punts que pensàvem que podrien ajudar als nostres conciutadans en els moments tan complicats que estem vivint a nivell econòmic i social. Vam proposar un programa d'atenció psicològica per a qualsevol persona resident a Alella que ho necessités, en un règim de copagament de manera que la meitat del preu de la consulta ho pagaria l'ajuntament i la persona interessada només hauria de pagar l'altra meitat. Això pensàvem que podria ajudar d'una manera directa i concreta a moltes persones que estan patint avui.

    Malauradament, la resposta del govern municipal va estar que només es plantejaria portar a terme aquesta proposta a canvi del vot positiu de Primàries Alella al PAM pels quatre anys de legislatura, i només com a prova pilot amb un pressupost de 4000 €. Quan és previst que es gastin 200.000 € a la festa de la Verema d'enguany, una aportació econòmica 50 vegades més petita per aquesta mesura en suport a la salut mental, ens va semblar totalment insuficient i un xantatge per justificar el gasto desmesurat que fa el nostre ajuntament en molts àmbits que no són, ni de bon tros, tan importants per la vida i la salut dels nostres conciutadans.

    També en el ple de desembre Primàries Alella vam preguntar al Sr. alcalde pel futur de Can Manyé. En col·laboració amb la plataforma en defensa de Can Manyé vam plantejar el tema de la continuïtat en la bona gestió de l'espai, un referent de les arts visuals al nostre país, estarem amatents a la resolució d'aquest conflicte.

    Bon 2024!

Pujar al principi de la pàgina