Escrit Alella Primer-PSC. Novembre 2023. "Mirades al món, mirades a l´horror"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Aquest mes s'han dut a terme les jornades de Cooperació internacional Mirades al Món, organitzades per la Regidoria i la comissió de cooperació d'Alella. Han estat unes jornades molt enriquidores, com sempre. En les que hem assistit a dues xerrades que ens omplen d'esperança i de preocupació. En Miguel Pajares i la Beatriz Felipe van explicar el concepte “refugiat climàtic” i va costar no sortir aquella nit amb el pes de la culpabilitat de no haver sabut aturar el canvi climàtic i de les conseqüències que desencadenarà. El dia següent recuperàrem l'esperança en la condició humana, sentint parlar als joves cooperants Rahmata Dem Njie, Javi Hernando i Mariona Garcia-Dotor i visionant els vídeos de les 7 associacions i Oenegès que des de l'Ajuntament reben el 0'7% dels seus ingressos per a poder desenvolupar els seus projectes d'ajuda al desenvolupament a països d’Àfrica i Sud i Centreamèrica. Les Mirades al Món ens demostren les ganes i la dignitat dels pobles que s'aixequen per lluitar contra la realitat que els oprimeix. Tota ajuda que els brindem serà poca. Lògicament.

    Però només sortir de la lògica de la cooperació, ens va esclatar a la cara la lògica del militarisme. Hamàs va sembrar el que promet com a grup terrorista. Terror. Va massacrar indiscriminadament a la població civil d'Israel durant una miserable nit i va desfermar al monstre de la guerra. El monstre que allarga la seva ombra sobre Palestina des de fa massa dècades, l'amenaça constant, l'incompliment de les resolucions i del Dret Internacional humanitari, l'ocupació, la segregació... el monstre ha tornat a trobar l'excusa per assassinar massivament. La lògica militar sembla aconsellar que fer justícia a 200 innocents segrestats, és matar a 7.000 palestins i tenir reclosos a la Franja de Gaza, la presó més gran del món, a 2,2 milions de persones sota una incessant pluja de bombes. Una tragèdia humanitària que vivim en directe.

    Sense poder fer res més que manifestar la nostra repulsa a la situació.

    Com Ajuntament vam fer una Declaració institucional, de nou punts, on rebutjàvem els atacs sagnants de Hamàs, la brutal represàlia d'Israel, exigíem el respecte per la legalitat internacional, el compliment íntegre de les resolucions de l'ONU, entre d'altres que mostren la nostra indignació que també manifestaran els alellencs que es concentraran cada dilluns a les 19 h de la tarda per fer un minut de silenci en protesta per la situació mentre aquesta duri.

Pujar al principi de la pàgina