Escrit PP. Octubre 2023: "No amnistia, no referèndum: ho refrenda la Constitució i 11 milions de vots "
 
Versió per imprimir
PP
  • Animem a que tots els constitucionalistes,us feu escoltar: El 15 d'octubre de 1977 el Congrés dels Diputats va aprovar la Llei d'Amnistia, principi de reconciliació de la Transició a la democràcia. L'amnistia era instrument amb el que es va posar punt final a la repressió que va sofrir part de la societat  i gran acord cap a la democràcia. Durant la tramitació de la Constitució de 1978 es debatí l'amnistia, perquè les Corts Generals tinguessin aquesta competència. Va ser rebutjada i, es va aprovar l'article 62 que prohibeix indults generals; el perdó —que està regulat en la Llei de l'Indult—, sempre individualitzat i mai amb caràcter general. 

    En una democràcia europea, com l'espanyola, una amnistia, atempta contra principis de l'Estat de Dret: l'exclusivitat del poder judicial per a jutjar i fer executar el jutjat, la igualtat en l'aplicació de la llei i seguretat jurídica. Ni el legislador ni el poder executiu poden arrogar-se la facultat de declarar immune a un grup de persones ni esborrar els seus delictes. 2017 es va produir intent d'insurrecció dels poders públics de Catalunya contra l'ordre Constitucional. El TS va condemnar als líders (9 a 13 anys) per sedició i malversació. Alguns van fugir a l'estranger, per evitar l'acció dels Tribunals espanyols i europeus. El 5 de setembre Puigdemont va condicionar la governabilitat d'Espanya a, l'aprovació d'una Llei d'Amnistia que afavorís, als encausats pel referèndum il·legal. En 2021, els Lletrats van emetre un informe contrari i tant Sánchez com, Marlaska i Carmen Calvo, van afirmar la inconstitucionalitat d'una amnistia. Sánchez, vol conservar la Presidència i s'ha obert a que es pugui tramitar una Proposició de Llei. A més d'una inconstitucionalitat, es pretén evitar els controls de legalitat del CGPJ, la Fiscalia i el Consell d'Estat. El preu de la presidència seria exculpar centenars de delictes i deslegitimar l'Estat de Dret, i legitimar la sedició que es va dur a terme. Inassumible preu polític per a qualsevol governant decent.

    El Grup Popular:

    1. Rebutja amnistia o indult. 

    2. Considera que l'imperi de la llei és l'expressió de la voluntat popular, com estableix la Constitució, i compromet a tots els poders per al seu compliment. 

    3. Anima als dos partits majoritaris que evitin que la societat espanyola es vegi sotmesa a les condicions il·legals de partits independentistes.

Pujar al principi de la pàgina