Escrit ERC+SxA octubre de 2022. "Activem el radar"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Compromeses amb el Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 i amb les polítiques republicanes, posant al centre les persones, especialment les més vulnerables, i posant en valor a la gent gran i garantint el seu benestar i qualitat de vida, donem tret de sortida al Projecte Radars.

    Impulsat per la Regidoria de Serveis a les Persones en conveni amb l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, neix per pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc d'exclusió social en les persones grans. La iniciativa sorgeix a Barcelona el 2008 i fins a l'actualitat són molts els municipis que s'hi han sumat: Tarragona, Martorelles, El Masnou, Arenys de Mar...

    Qui millor que el poble, coneixedor del territori i de la seva gent per treballar  l'essència del projecte? Qui millor que la seva gent per establir una relació de confiança i generar  mecanismes i dinàmiques, davant de qualsevol incidència? Crear xarxa, implicació social, cohesió entre la comunitat, cuidar-nos i ser cuidats i cuidades, tot això és Radars. Un projecte creat amb la gent del poble i per al poble. En aquest món globalitzat, essent propers a la metròpoli, és una sort per a Alella que encara comptem amb la nostra essència, amb el “bon dia” quan ens creuem pel carrer, de coneixe'ns. Aquesta és una oportunitat que no podem deixar perdre, i que ens ha de servir per poder detectar situacions d'aïllament social, de salut mental o neurodegenerativa de la nostra gent gran.

    Al projecte Radars hi participen les entitats públiques i privades, el comerç i la ciutadania teixint una xarxa comunitària i donant lloc a la Taula Radars: l’òrgan de decisió que mensualment es troba per posar rumb al projecte i que des de desembre de 2021 està treballant per assentar-ne les bases. Amb la voluntat d'obrir i donar-se a conèixer, la Taula Radars va presentar-se públicament amb una festa el passat 30 de setembre.

    Tots i totes podem ser Radars. Només cal estar a l'aguait del nostre entorn més proper per detectar situacions al nostre voltant que ens puguin sobtar o resultar estranyes vers el dia a dia habitual de la nostra gent gran.
    Si vols ser voluntària o detectes qualsevol situació que et cridi l'atenció del teu veïnat gran, posa't en contacte amb Serveis a les Persones.

    Aprofitem per convidar-vos a l'acte de presentació de Marc Almendro com a candidat a les eleccions municipals 2023, el 23 d'octubre a les 12h al pati de Can Lleonart.

Pujar al principi de la pàgina