Escrit Alternativa per Alella-CUP juliol-agost 2022. "La Gaietana"
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Tal i com ja vam fer al número 360 d'El Full, des de l'assemblea d'AxA-CUP volem aprofitar aquest espai de comunicació per fer-nos ressò del projecte d'ocupació de La Gaietana, que tot just ha celebrat el seu tercer aniversari però que alhora fa poc ha viscut, un cop més, un atac per part del propietari de la finca.

    Parlant amb el grup de joves que viuen a la casa hem sabut que el 23 d'agost a la tarda unes veïnes van advertir la presència d'un grupuscle de set homes de l'empresa de seguretat AR Segurity impedint l'entrada a la finca (finca on, a part de La Gaietana, hi ha quatre habitatges unifamiliars més). Els joves van apropar-s'hi ràpidament amb la intenció de dialogar amb ells i, en no rebre cap resposta conciliadora, van trucar a la Policia Local per denunciar la situació. Posteriorment, coneixedors de la llei que impera en aquestes situacions, van contactar directament amb Mossos d'Esquadra i van fer córrer un missatge d'ajuda entre les veïnes i els cercles propers de gent que, durant aquests últims tres anys, ha participat de les múltiples activitats que s'han fet a la casa: cine fòrum, hort, visites guiades, entrenaments al gimnàs i al rocòdrom, presentació de llibres, recitals de poesia, vermuts al migdia, reunions de col·lectius, etc. La consigna? La de sempre: “fer fora els matons i recuperar la casa”. 

    El final ja el sap tothom: després que Mossos contactés l'advocat d'AR Segurity advertint de la il·legalitat de la seva actuació, el grup d'homes es van retirar (no sense abans agredir físicament a alguns dels concentrats).

    Des d'AxA-CUP no podem sinó ressaltar altre cop la importància d'aquest projecte —valent i necessari— de recuperació d'una casa que feia cinquanta anys que estava buida i que forma part del patrimoni històric del nostre poble. Una casa el propietari de la qual és responsable del deteriorament de la finca, de les goteres, del mal estat de molts dels frescos que decoren les parets de les habitacions i de les piles de runa que es van trobar els joves quan van entrar a viure-hi. Una casa que tenia un destí clar: ensorrar-se per si sola. I ells han fet el que cap persona o organisme polític havia fet mai: obrir-la al poble, cuidar-la, restaurar-la i omplir-ne cada racó de vida. Com diuen les mateixes companyes: “nosaltres ja vam guanyar el dia que hi vam entrar, aquests tres anys només han servit per tornar-li a la casa tot el que ella ens ha donat a nosaltres i a Alella.”

    SEMPRE AMB LA @lagaietana !

Pujar al principi de la pàgina