Escrit Alella Primer-PSC juliol-agost 2022. "Drogues, pantalles, sexe i música de “perreo”"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Seria més fàcil i menys contraproduent per a mi limitar-me a convidar-vos a gaudir amb responsabilitat de la Festa Major, de la Festa de la Verema i de les desitjades vacances d'estiu; però he decidit compartir amb vosaltres una preocupació social.

    El títol d'aquest article no és el nom de cap pel·lícula, és més aviat la realitat quotidiana de moltes persones adolescents d'Alella i de tot arreu. No vull generalitzar, perquè cada casa i cada família és un món, però considero que és important que tothom siguem conscients que permetre fer als nostres fills i filles certs hàbits perjudicials per a la seva salut pot tenir conseqüències immediates i futures difícils de reconduir o subsanar. 

    La gran quantitat de temps lliure de que disposen a l'estiu, l'avorriment, la manca de control parental, el rebuig a les activitats organitzades, la immaduresa psicològica en moltes dimensions personals i moltes altres causes, afavoreixen la realització d'activitats poc saludables i que comporten diferents riscos personals. El consum d'alcohol, de tabac, de marihuana o haixix, la connexió a múltiples pantalles sense filtres de continguts, l'organització de botellots, l'anada a discoteques per a menors en horari de tarda o de nit, ballar fent “perreo” buscant l'atenció i la interacció dels altres i publicant-lo en privat a les xarxes socials, la trobada a habitatges sense persones adultes, els videoxats i apps sexuals, la pràctica de sexe sense mesures preventives,...

    No plantejo la implantació de cap “dictadura” familiar, el que proposo és que els pares i mares invertim el temps suficient per fer activitats en família i per fer un acompanyament responsable, educatiu, constant, compromès i que atengui les necessitats, demandes i problemes típics de les persones adolescents en el seu procés d'autoconeixement, d'experimentació, de creixement i de maduració integral. No és una tasca fàcil ni ràpida, però és una tasca crucial per garantir la construcció d'un projecte de vida equilibrat i exitós.  

    Aprofito per desitjar-vos un bon estiu, unes molt bones festes i unes sanadores vacances!

Pujar al principi de la pàgina