Escrit Alella Primer-PSC maig 2022. "1r de Maig: continuem avançant, més i millor treball per a tothom"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • En aquest 1r de maig, Dia Internacional del Treball, volem fer un homenatge a tots els treballadors i les treballadores que, durant aquests dos anys de pandèmia, han prestat els seus serveis de manera incansable per fer que la nostra vida fos el més semblant possible a l'etapa anterior a l'aparició de la Covid. 

    També volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble d'Ucraïna, que viu una situació terrible a conseqüència de la invasió del seu territori perpetrada per part de Rússia, acció que condemnem enèrgicament. 

    L'aprovació de la reforma laboral ha suposat un salt qualitatiu en la qualitat de l'ocupació del nostre país, no només perquè finalment hem deixat enrere els desequilibris en les relacions laborals que va ocasionar la reforma laboral del PP, sinó també perquè finalment s'aposta per la contractació indefinida, limitant la contractació temporal només per a circumstàncies puntuals. 

    A més, després de la fi de la pandèmia, la recuperació de l'activitat econòmica s'està traduint en un enorme dinamisme del mercat laboral, que ha superat per primera vegada a la història la barrera dels 20 milions de persones afiliades, demostrant que es pot generar ocupació a la vegada que es guanyen drets. És just reconèixer que no hagués estat possible arribar a aquesta xifra sense l'esforç que ha fet el Govern de Pedro Sánchez al llarg de tota la pandèmia, aprovant mesures per protegir l'ocupació i els ajuts als diferents sectors econòmics. 

    També aquest any 2022 hem assolit una altra fita per al conjunt de treballadors i treballadores, com ha estat la pujada de l'SMI fins a arribar a la xifra de 1.000 euros mensuals. Amb aquest nou increment ens acostem cada cop més a l'objectiu d'aconseguir al final de la legislatura un SMI que arribi al 60% del salari mitjà a Espanya, tal com preveu la Carta Social Europea. Tant la pujada de l'SMI com la revaloració de les pensions conforme a l'IPC són mesures de justícia social. 

    Cal posar en valor la tasca dels agents socials durant aquests dos anys de crisi econòmica, ja que han demostrat un exercici de responsabilitat i altura de mires quan era més necessari.

    Finalment, el Govern Alternatiu, encapçalat per Salvador Illa, ha presentat al Govern de la Generalitat un Pla de resposta a l'impacte econòmic i social causat a Catalunya arrel de la invasió d'Ucraïna, que s'està posant a consideració dels agents socials i econòmics..

Pujar al principi de la pàgina