Escrit ERC+SxA maig de 2022. "Millorant l'accés a l'habitatge"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • En l’últim ple es va aprovar el Pla Parcial de La Serreta i El Pla, un pas més del procés per la consecució d'un dels objectius del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, aprovat el 2014 amb un consens amplíssim de 12 vots a favor i una abstenció. L'objectiu continua plenament vigent: que aparegui al poble habitatge plurifamiliar (immobles amb més d'un habitatge de dimensions inferiors a les grans cases) i habitatge social, dues tipologies molt deficitàries a Alella. Cap de les circumstàncies sorgides en els últims anys (pandèmia, guerra a Ucraïna, crisi econòmica que se'n deriva, etc...) no ha canviat aquestes mancances.

    Al nostre poble hi ha molt poc habitatge plurifamiliar (a priori més assequible i certament més sostenible que les grans cases unifamiliars que representen més del 80% del parc d'habitatge alellenc). I, sobretot, hi manca habitatge social que permeti, per exemple, que el nostre jovent pugui emancipar-se sense haver d'abandonar forçosament el seu poble. Nosaltres volem que el jovent alellenc pugui continuar el seu projecte de vida a Alella, així com aquelles persones que tinguin models familiars o situacions de vida que requereixin habitatges més reduïts. Per aconseguir-ho és imprescindible generar habitatge social.

    A La Serreta, s'aconseguiran 90 habitatges socials de lloguer, la major bossa d'habitatge social. Per tot això, el nostre grup municipal no ha canviat les seves conviccions respecte d'aquest Pla Parcial des de la seva gènesi amb el POUM de 2014. Els canvis de vot d'alguns grups sense cap explicació realment sòlida al darrere seran responsabilitat de cadascú...

    Entenem que els veïns i veïnes dels barris propers puguin veure el projecte amb certa inquietud. Els estudis previs que conformen el Pla Parcial han tingut en compte tots els requeriments necessaris per aconseguir una mobilitat correcta a la zona. Els arquitectes municipals han vetllat, com així ho faran en les fases següents, per tots els aspectes necessaris i han requerit modificacions allà on calia, posant sempre per davant els interessos generals. 

    El Pla Parcial estableix els trets generals del sector. Ara cal fer-lo molt més concret amb la redacció dels Projectes de reparcel·lació, d'edificació i d'urbanització. És ara que s'han d'acabar de concretar molts aspectes i detalls de la nova zona. I per a aquesta fase des de l'Ajuntament volem comptar, mitjançant els processos participatius adients, amb les opinions i les propostes dels veïnats implicats i de la comunitat educativa, tenint en compte que a la zona hi ha una de les escoles del poble. Us animem a participar-hi. 

Pujar al principi de la pàgina