X
Avis serveis AOC
Escrit Alternativa per Alella-CUP desembre 2021. "El Pla de Lleida/La Gaietana 2a part"
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Lamentem també l'increment del sostre edificable en 1.483 metres quadrats que s'ha produït dins del sub-àmbit de la Gaietana, ja que en comptes de preservar els espais buits actuals, que ja són insuficients tenint en compte del volum de la masia, ara s'acabarà d'atapeir amb l'aparició d'un nou volum de planta baixa i dos pisos amb una superfície de 1.350 metres quadrats i un nombre màxim global, en aquest sub-àmbit, de 19 habitatges. 

    Ja ho vam veure en ocasió del projecte de Cal Governador i ho tornem a veure ara: l'Ajuntament admet, sense més concreció, la possibilitat que el promotor privat connecti les dues edificacions –la històrica i la nova– mitjançant un pas cobert de 7 metres de longitud, que és la separació que existirà entre elles. Tot i el vistiplau de l'assessor municipa de Patromoni, ens sembla un detall no menor que hauria d'anar acompanyat d'un estudi de façanes i de circulacions ja que, si aquesta fos l'opció finalment triada, posaria en crisi l'accés a l'edifici històric a través de la planta baixa. 

    No voldríem acabar la nostra intervenció sense expressar, un cop més, el nostre suport i simpatia pel projecte comunitari que representa el col·lectiu de joves que va ocupar La Gaietena per denunciar l'especulació immobiliària i la seva degradació arquitectònica, i per omplir-la de vida i d'obrir-la al veïnat i a la ciutadania en general per desenvolupar-hi activitats esportives, culturals i socials sense ànim de lucre. 

    Des del nostre punt de vista, l'Ajuntament hauria d'haver-se mantingut fidel als objectius proclamats a l'inici del procés de revisió del POUM –tal com va aprovar definitivament el 2014–, ja que l'obtenció de la finca –per cessió o per expropiació– no l'obligava en cap moment a entomar la rehabilitació integral de l'edificació, atès que ho podia haver fet per fases o mitjançant l'articulació d'acords de concessió o de masoveria urbana amb altres organisms públics, empreses, cooperatives, entitats o col·lectius. I, en aquesta lògica, el projecte comunitari de La Gaietana era perfectament viable.

    Un cop acabada aquesta trilogía d'escrits, des d'Alternativa per Alella/CUP us desitgem unes bones festes de Nadal, tot esperant que el proper any sigui millor. Moltes gràcies pel vostre suport!
     

Pujar al principi de la pàgina