Escrit JuntsxCAT juliol/agost de 2021. "Ordenança de Convivència"
 
Versió per imprimir
Junts
  • En el proper ple del mes de juliol, quasi amb tota seguretat, s'aprovarà per primera vegada una ordenança de civisme o com s'anomenarà a Alella, de Convivència. Aquesta ordenança l'ha vingut demanant el nostre grup des de fa més de 6 anys com a solució a diferents conflictes que se solen generar i que per manca de la mateixa, la nostra policia no podia actuar de manera clara i directa.

    L'ordenança, molt similar a la majoria dels pobles del nostre entorn, tot i la marcada vis pedagògica (ensenyar abans que sancionar) permetrà endreçar molts aspectes de la convivència del veïnat d'Alella.

    El nostre grup ha posat sobre la taula els dubtes, deficiències o problemàtiques que hem detectat en aquesta ordenança, però hi ha un fet determinant: és millor tenir-la que no tenir-la, tot i els dubtes que es puguin generar en la seva aplicació, o millor dit, en quin moment s'acaba la pedagogia i s'ha d'actuar en conseqüència a la infracció comesa. El temps ens ho dirà, però com a mínim tenim una eina que molt probablement amb el temps podrem perfeccionar amb l'experiència viscuda.

    D'altra banda ja s'estan preparant les noves zones blaves de pagament. Deixarem de pagar l'autopista l'1 de setembre (gràcies al Conseller Damià Calvet de Junts) però pagarem per aparcar a molts més espais i es doblarà el preu de l'aparcament a l'Hort de la Rectoria. L'objectiu diuen és propiciar la mobilitat i per tant la rotació. El nostre grup, que va votar en contra de la mesura, només veu una manera més per recaptar, ja que pagant podràs deixar el cotxe molta més estona que amb el disc horari, tal i com es podia fer al carrer Santa Eulàlia. Un carrer especialment brut i en el que no hi ha una profunda actuació per tal d'evitar que et deixis les sabates enganxades a terra.


    Volem desitjar-vos una bona Festa Major. Cuideu-vos molt.

Pujar al principi de la pàgina