08328 Alella
Tel. 935552339 - WhatsAPPAlella 644194474
alella.ajuntament
NIF. P0800300F
L'activitat humana és la causant d'una crisi ambiental que està amenaçant l'equilibri natural i la vida en el Planeta. Especialment en els últims 150 anys, les societats humanes hem alterat significativament les tres quartes parts de la superfície terrestre i dos terços dels oceans; la cobertura d'esculls de coral vius s'ha reduït a la meitat; el gel glacial s'està fonent a un ritme accelerat; només entre 2010 i 2015 es van arrasar 32 milions d'hectàrees de bosc; i podem precipitar la desaparició d'1 milió d'espècies d'animals i plantes en les pròximes dècades.
La biodiversitat és el complex sistema que assegura la nostra pròpia existència, tal com ha posat de manifest la irrupció de la COVID-19 en les nostres vides. Alterant l'equilibri de la natura en envair les àrees silvestres i reduir la diversitat genètica de les espècies, generem les condicions propícies per a la transmissió de virus que fins ara estaven confinats en poblacions d'animals.
El valuós patrimoni ambiental que tenim a Catalunya i a Espanya requereix un fort compromís per part de la societat i de les administracions públiques per a la seva preservació, qüestió que ha portat el PSC a posar la transició ecològica en el centre de la seva acció política en els diferents governs i institucions en què governem, ja sigui ajuntaments, diputacions, governs comarcals o Govern de l'Estat.
Creiem que en un dia com avui hem d'intentar sumar voluntats socials i polítiques per tenir una autèntica política de preservació de la Biodiversitat i dels espais naturals de Catalunya. Revertir la pèrdua de biodiversitat és l’única manera de restaurar la salut del Planeta, i això només serà possible quan entenguem i acceptem el funcionament de la xarxa de vida de la qual som part i no els seus amos.
Per aquesta raó, des del PSC reclamem amb urgència l'aprovació de la Llei de biodiversitat i patrimoni natural de Catalunya i la Llei de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya, i el compliment de la Llei catalana de canvi climàtic de Catalunya, aprovada el juliol de 2017 i no desenvolupada.
També reclamem recursos i la implantació de polítiques actives efectives que garanteixin la protecció de la biodiversitat i el medi natural de Catalunya, amb especial atenció als espais naturals més vulnerables, com el Delta de l'Ebre i la preservació de la biodiversitat vegetal i animal del nostre país.