Escrit JuntsxCAT abril de 2021. Pacte de Poble
 
Versió per imprimir
Junts
  • La participació ciutadana és una peça fonamental del sistema democràtic i promou la construcció d'una societat activa. Sempre és positiu, enriquidor i ajuda a impulsar qualsevol aspecte de la vida social, econòmica, cultural i política. Felicitem als treballadors i treballadores de l'equip de participació per la tasca que han fet en un moment gens fàcil. Analitzant les trobades de treball de 12 participants, hem de dir que 5 eren membres de l'Ajuntament, 2 regidors de l'oposició (Natàlia Brenes per part de Junts), 2 ciutadans, 2 d'entitats o associacions i una representant del comerç local. 


    Trobem a faltar la participació de sectors no representats, (esport, salut, joves,…)  precisament per garantir una participació de qualitat i global. S'han rebut 55 propostes, de les quals 44 han passat els filtres del departament de participació. 28 venen del mateix Ajuntament i la gran majoria estaven ja iniciades, sense comptar també les realitzades pels grups municipals del consistori.


    Aquesta participació no s'ha de limitar a opinar o proposar coses perquè el govern les faci. Ha de ser una participació compromesa també amb l'acció: participar és fer!  Encara queda molt de recorregut per arribar a un veritable empoderament ciutadà. Tot i això, vam donar la nostra aprovació.

    L'altre tema del mes ha estat l'entrada a govern del regidor Bardés a govern. Gd'A havia col·laborat activament amb nosaltres des de l'oposició, compartint propostes que el govern sempre va desestimar (i habitualment de molt males maneres). És per això que el nostre grup veu esperança si la seva entrada ha de servir per millorar la seguretat del poble, especialment a les urbanitzacions amb més càmeres; a eliminar despeses inútils com la de gerència, cap d'alcaldia i assessores poc qualificades (uns 150.000 euros a l'any per a 3 persones únicament).

    Sort!

Pujar al principi de la pàgina