X
Emergència sequera
Escrit Alella Primer-PSC gener de 2021. 2020, l´any que ens va demostrar la insuportable fragilitat de la Humanitat
 
Versió per imprimir
  • Com deia Eduardo Galeano: “Creo que hay que pelear contra el miedo, que se debe asumir que la vida es peligrosa y que eso es lo bueno que la vida tiene para que no se convierta en un mortal aburrimiento.”

    Qui podia arribar a imaginar-se que un any amb un número tan bonic, 2020, s'anava a convertir en el pitjor any de les nostres vides? 

    Tota la Humanitat va patir l'amenaça d'un potent virus que es transmetia amb gran facilitat i que, els primers mesos, els serveis sanitaris no sabien combatre amb suficient efectivitat.

    Però gràcies a la cooperació internacional i als i les investigadors/es biomèdics, en molt poc temps es va poder conèixer al “bitxo”, es van crear nous protocols de tractaments mèdics per salvar el major nombre possible de vides i diversos laboratoris van començar a investigar la creació de diferents vacunes a alta velocitat. 

    Ja ha començat el nou any, però el virus continua pertorbant-nos la vida i destruint molts negocis. Però el 2021 facilitarà la vacunació universal de tota la població que, voluntàriament, vulgui ajudar a reduir a aquest virus a la mínima expressió possible. 

    Siguem proactius i fem tot el que estigui a les nostres mans per a què al 2021 guanyem al bitxo, recuperem la salut i l'alegria, tornem a organitzar trobades amb la família, les amigues i els amics i ens donem intensament totes les abraçades i petons reprimits durant el maleït any passat.

    Però, sobretot, aprenguem la lliçó que vivim a un món fràgil i hiperglobalitzat i siguem conscients que ja és molt urgent dissenyar i construir una societat socialment justa i profundament ecològica, però també -com diu una amiga- més feminista.

    Que el 2021 ens torni la salut i la vida i recuperi l'economia! 

    Bon any nou!

Pujar al principi de la pàgina