Escrit Alternativa per Alella-CUP gener de 2021. Cap d'any estrany
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Benvolgudes i benvolguts, aquest any que hem passat és el més estrany que recordem.

    Tots vam passar la quarantena inicial, la del mes de març, amb una mescla d'incredulitat i desassossec, però amb esperança de que tot anés el més ràpid possible cap a una sol·lució satisfactòria. Les notícies ens anaven donant esperança i informacions esbiaixades a parts iguals, confonent-nos encara més del que ja estàvem. No hi havia manera de tenir certesa de res, hi havia moments en que venien ganes de deixar-se anar i acceptar el que vingués.

    Afortunadament, la primavera va entrar amb força i, tot i el degoteig de defuncions i nous brots que no auguraven res de bo, vam anar guanyant llibertat i vam tornar a sortir als carrers amb una certa tranquil·litat.

    A poc a poc vam aconseguir tornar a fer una vida relativament normal (la sinistra nova normalitat) amb tot un seguit d'afectacions a la manera de fer les coses que ens fan dubtar de si podrem recuperar mai la tranquil·litat d'anar pel carrer sense pensar que la persona amb la que creues un Bon Dia! pot ser portadora del maleït virus. Tenim la por i la inseguretat ja fixades dins nostre, i les previsions per aquest nou any no deixen de ser, si més no, inquietants: la segona onada va venir molt més depressa del que es pensava, i sembla que la tercera s'ha solapat amb l'anterior.

    Sembla també que el sistema de vacunació portarà més problemes dels previstos i que haurem d'estar molt conscienciats de que això va per llarg. I això vol dir que trigarem un bon temps a poder fer la vida normal que tots desitgem. Per molt que ens costi, per molt que ens pesi, no tenim més remei que tenir paciència i confiar en que les coses s'aniran posant a lloc i que ens en sortirem. Des d'aquesta tribuna mensual només podem desitjar-vos que tingueu molta sort i recordar-vos que les mesures de prevenció s'han de seguir escrupolosament les mans, la distància i la mascareta, però sobretot la prudència i el no despreocupar-se ens aportaran tranquil·litat I seguretat.

    Esperem que aquest any que entrem sigui molt millor i podem trobar la manera de deixar enrere aquest malson que només fa un any vam començar a tenir a sobre. Molts ànims a tothom, un record a les persones que han marxat i agraïment a les que, amb la seva feina i dedicació fan que tot vagi endavant.

    Per un 2021 ple de Salut, Prosperitat i Llibertat, a parts iguals. 

    Que tinguem un millor any.

Pujar al principi de la pàgina