Escrit ERC+SxA desembre de 2020. El pressupost més difícil
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Com a govern seguim esmerçant esforços malgrat la greu situació de pandèmia i de crisi que vivim. La nostra responsabilitat ha estat, és i serà continuar treballant per a la ciutadania d'Alella.
    Quan vàrem començar a treballar el pressupost, crèiem que era necessària la implicació de tots els grups municipals, però tot i les nostres reiterades ofertes la resposta ha estat sempre el silenci. Tot i tenir atorgada per la ciutadania la responsabilitat de govern, vam voler treballar amb tots ells, entenent que el moment extraordinari requeria de sobreposar l'interès del poble al dels partits. Per això vam demanar compartir propostes i reflexions per poder arribar a una proposta concreta de pressupost, ara fa més de 2 mesos.

    A 7 dies d'aprovar el pressupost pel Ple municipal només havíem rebut un apunt per part de 4 dels grups, quan, per terminis, ja no era possible introduir-hi canvis substancials. En aquest apunt únicament reclamaven una reducció salarial dels càrrecs electes, la reducció d'uns complements salarials percebuts pel personal i la supressió de dos llocs de treball. L'import que suposaria aquest apunt només incideix sobre l'1% de tot el pressupost. A hores d'ara desconeixem la seva proposta per al 99% restant, ni tan sols han fet l'esforç de vincular aquest 1% a alguna de les 328 partides del pressupost. Això visualitza que l'oposició no ha entrat a treballar el pressupost, i que a més no saben com funciona un ajuntament.

    La realitat és que tot i la gran responsabilitat de l'Alcalde i el Govern, la remuneració d'aquest i de les 3 persones amb dedicació exclusiva estan al lloc 7è i 35è respectivament, pel que fa a la plantilla de l'Ajuntament i hi ha tres regidores de govern que només perceben remuneració per assistència a òrgans col·legiats. En canvi els 5 portaveus de l'oposició tenen garantida la seva remuneració per dedicació, fet que no es dóna en pràcticament cap ajuntament català de les nostres característiques. 

    A contracor hem hagut d'aplicar ajustos en diverses àrees. Uns ajustos que no per necessaris ens fan sentir còmodes. Però el moment ens ho reclama. Hem respost a l'exigència de la situació, a la vegada que també ens autoexigirem revertir els efectes de la crisi, amb el compromís de recuperar el terreny cedit tan bon punt puguem, per anar més enllà, com hem fet fins ara. La nostra principal prioritat ara mateix és superar aquesta crisi i fer-ho totes i tots com a poble. Creiem fermament en una nova manera de fer política, transparent i responsable. El compromís que vam adquirir vers la ciutadania segueix ferm i intacte.

Pujar al principi de la pàgina