Escrit Ciutadans setembre-octubre de 2020. Covid, okupes i habitatge social
 
Versió per imprimir
Logo ciutadans
  • Finals de setembre i tornem al punt d'inici de la crisi sanitaria, per sort a Alella, l'excelent comportament dels veïns fa que mantinguem controlada la pandèmia.
    En l´últim Ple del mes de juliol, Ciutadans va aconseguir el recolzament per unanimitat de tots els grups municipals de dues mocions molt importants, que varen ser acordades en el seu contingut amb l'equip de Govern.

    La moció dels estalvis dels ajuntaments ha estat ratificada amb la derrota històrica del Govern estatal que no volia que els que hem fet les coses be ara no poguéssim ajudar amb aquests recursos als veïns afectats per la Covid 19 en uns moments de greu crisi econòmica.
    La segona moció defensava la conciliació laboral i familiar i evitar l'escletxa salarial agreujada per la crisi, doncs les mares son les que principalment han tingut cura dels fills en el confinament.

    Aquest mes de setembre hem presentat una moció ANTIOKUPAS il·legals, un fenomen creixent de bandes organitzades que trafiquen amb les vivendas i extorsionen als propietaris.  L'Ajuntament es l'administració més propera al ciutadà, i tot i que fonamentalment, la competència correspon a la Generalitat i el Govern de l'Estat, Alella ha de tenir un pla integral per tenir una estratègia activa per abordar el problema.  Excepte Gent d'Alella que es va abstenir, tots els altres grups varen votar en contra de la moció, es a dir A FAVOR de les OKUPACIONS.

    El dret a la vivenda no es garanteix desprotegint als propietaris que la han adquirit desprès de una vida d'estalvi ni degradant la convivència a les comunitats de veïns, si no invertint en vivenda de lloguer social.  La Generalitat és la comunitat autònoma que menys inverteix en vivenda, de fet inverteix més en mitjans de comunicació,  incomplint la llei de 2007 que establia un termini de 20 anys per disposar de un 15% d'habitatge social, i estem en un paupèrrim 2%.

    Continuarem recolzant al govern municipal en els objectius d'aconseguir vivenda social al nostre poble, ja que només gaudim de 72 habitatges, insuficients per una demanda creixent per als joves, gent gran amb poc recursos, famílies monoparentals i persones vulnerables per diverses situacions.

    De tal  manera, hem recolzat la última convocatòria d'ajudes de fins 150.000€ per pagar lloguers i despeses de aigua, llum e internet per persones amb dificultats econòmiques degudes a la crisi, ja que el govern d'Alella va admetre totes les propostes modificatives del nostre grup.  

Pujar al principi de la pàgina