Escrit Gent d'Alella setembre-octubre de 2020. La gent parla
 
Versió per imprimir
gda
  • Tots estem d'acord en que el moment que vivim és per molts de nosaltres dels pitjors que recordem. El COVID ha vingut per quedar-se durant bastant de temps, amb tot el que això ens comporta a nosaltres i a tots els conciutadans.
    El govern com no pot ser d'una altra manera a engegat multituds d'iniciatives, unes millors i altres pitjors, però a la fi iniciatives que intenten ajudar, i fer una mica més portable tot plegat, però la gent demana no deixar aparcat el dia a dia.

    Són molts els que es queixen de falta de manteniment a les seves urbanitzacions. De carrers bruts, aceres aixecades, carrers foscos a les nits, solars abandonats, accessos precaris, ..... No entenen que després de l'important pujada de l'IBI el poble estigui cada cop més deixat. Perquè tenim uns dels IBIS més alts del Maresme i potser de Catalunya??. Quan actualment la gent que viu a Alella majoritàriament és gent de classe mitja treballadora o bé són propietaris d'empreses que han patit un bon sotrac econòmic. Com a mínim, ja s'estan pagant imports elevats que es vegi reflectit en l'urbanisme del nostre poble.

    Tampoc és cap noticia que al nostre poble tenim una sensació d'inseguretat ciutadana. Transformada cada cop més amb un gamberrisme incívic agreujant. I la sensació és que això al govern li va gros. Gamberrisme visible en cotxes ratllats en diferents ubicacions del poble i urbanitzacions; motos que passen pel centre del poble ben entrada la nit fent curses i emetent elevat soroll en la riera principal; mal ús dels espais públics per a fer els “botellons”, quedant després tot brut i desmanegat; ... per no parlar dels sempre esmentat increment ens els robatoris.

    La Covid també ens porta una gravíssima crisi econòmica que està obligant a vendre moltes cases del poble i a propietaris hipotecats abandonar-les en mans dels bancs. Més cases buides son més okupacions i més inseguritat. Per això, en lloc de manifestacions buides de contingut, o de mocions cuinades a Madrid o Barcelona, gd'A continua liderant aquest tema amb un seguit de propostes que esperem rebin ben aviat el suport de tots els grups.

Pujar al principi de la pàgina