X
Emergència sequera
Escrit ERC+SxA setembre- octubre de 2020. Una tardor plena de reptes
 
Versió per imprimir
logo ERC+SxA
  • Passades primavera i estiu i amb la presència de la Covid-19, encarem la tardor amb tot un seguit de reptes, entre els quals el retorn a l'escola i la represa de les activitats culturals.

    La tornada a l'escola en l'actual situació de pandèmia encara no controlada representa un repte majúscul. Els equips directius i docents dels centres educatius han estat preparant a consciència els plans de reobertura. Ara, quasi tres setmanes després del reinici de les classes, podem dir que la prova del retorn s'ha superat amb èxit. La planificació de les entrades i sortides, l'organització de l'alumnat en grups estables i amb ràtios reduïdes sempre que ha estat possible, els protocols de control de temperatura, neteja de mans, ús de mascareta, manteniment de distància, ventilació d'espais, reforç de neteja de les instal·lacions escolars, etc s'estan aplicant escrupolosament per minimitzar el risc de contagi. Amb tot, és d'esperar que en algun moment tinguem positius als nostres centres, com a reflex que són de la societat. Els protocols d'actuació estan a punt i tots els equips directius tenen contacte directe amb l'Ajuntament i amb les autoritats sanitàries per actuar amb celeritat per evitar la propagació. 

    També, la vida cultural del poble ha anat recuperant presència, com a una de les eines més grans de sociabilització i a Alella podem gaudir de molts moments i àmbits que l'afavoreixen. La Biblioteca Ferrer i Guàrdia i Can Manyé van reobrir al juny amb protocols específics. De fet Can Manyé va inaugurar al juliol la Primera Mostra d'Art Jove. El Centre Cultural Can Lleonart reprèn l'activitat amb l'oferta trimestral de cursos, tallers, etc. L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella arrenca de nou la programació estable i inicia la programació de cinema comercial i del Cicle Gaudí, de Cinema Català. I serà també la seu d'algunes activitats extraescolars com l'Escola de dansa i la Coral municipal. Des dels quatre espais s'ha estat preparant el retorn seguint amb rigor les mesures sanitàries d'aplicació, per fer de tots, entorns  segurs. 

    Agraïm des d'aquí la col·laboració de les famílies per complir les normatives, cosa que ha facilitat un bon retorn a les aules. I també la responsabilitat de totes i tots els usuaris dels equipaments culturals que seguiu fil per randa totes les recomanacions. Només amb la implicació de tota la societat aconseguirem un retorn progressiu a la normalitat. 

Pujar al principi de la pàgina