Escrit Alternativa per Alella-CUP març de 2020. Els reglaments d'entitats i el control de tot
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
 • Al ple municipal de febrer, Alternativa per AlellaCUP va votar en contra de l'aprovació inicial dels dos reglaments amb els quals el govern municipal pretén regular, a partir d'ara, la relació de l'Ajuntament amb les entitats i col·lectius del poble.

  Bo i respectar la feina que les dues parts han fet a través de diverses reunions de treball i sessions participatives, creiem que els reglaments s'extralimiten en el control de la tasca administrativa de les entitats, a més de contenir certs tics de dirigisme que, a la pràctica, els allunya de la seva finalitat primigènia: impulsar, afavorir i facilitar l'activitat sorgida i proposada per la societat civil origanitzada.

  També ens crida poderosament l'atenció el poc interès del Govern per consensuar els reglaments amb els grups municipals de l'oposició; tot i que, curiosament, hi van votar a favor.

  En en el nostre cas, vam preparar un seguit d'al·legacions i vam voler debatre-les conjuntament dues setmanes abans de la sessió plenària, però el Govern va negligir l'oferiment. Arribat el dia de la votació, vam fer saber a l'alcalde que en demanaríem la retirada de l'ordre del dia i el seu ajornament per tal de poder abordar la qüestió amb la tranquil·litat que es mereix. Tanmateix, el Govern va tirar pel dret —una vegada més— i va sotmetre a votació els reglaments amb el compromís, això sí, de tractar en paral·lel les nostres demandes abans de l'aprovació definitiva.

  A partir d'ara, s'obre, teòricament, una nova via de debat, discussió i negociació amb el Govern, que s'afegirà a les que ja acumulem sobre la futura Biblioteca municipal a la fàbrica de pintures, la promoció de la Serreta, el pressupost municipal de 2020 o el projecte de l'hotel de luxe a Cal Governador. Són temes que hem treballat en profunditat com a assemblea, que han donat peu a diversos plecs d'al·legacions i que, malgrat tot, la seva resolució no avança com és degut, ja que resten en una mena d'oblit o període de cura, a l'espera de rebre resposta.

  El tarannà d'Alternativa per Alella-CUP és propositiu i participatiu, però sembla que la majoria absoluta del Govern és una llosa que enterra les altres sensibilitats presents al poble i al consistori. Per això, i a la vista de l'excés de zel pel que fa a la tutela, l'intrusisme i la burocratització que el Govern vol imprimir sobre el teixit associatiu, no tenim cap dubte que molta gent es plantejarà maneres alternatives de funcionament al marge d'una legalitat cada cop més asfixiant.

Pujar al principi de la pàgina