Escrit Alella Primer-PSC febrer de 2020. Declaració del PSC amb motiu del devastador temporal “Gloria” a Catalunya
 
Versió per imprimir
 • Declaració del PSC amb motiu del devastador temporal “Gloria” a Catalunya

  Des de Terres de l'Ebre fins l'Alt Empordà, per tota la línia de costa del nostre país i endinsant-se terra endins. Aquests són els principals indrets que s'han vist perjudicats de forma més greu per la llevantada amb els pitjors estralls pel medi natural dels darrers 30 anys.

  Els i les Socialistes seguim amb la màxima preocupació els efectes d'aquest devastador episodi climatològic, el qual ens deixa i ens confirma una vegada més missatges claríssims sobre l'emergència climàtica que estem vivint.

  Ens solidaritzem amb els familiars de les víctimes provocades pel temporal, amb les persones que directament han sofert danys personals o vist malmesos els seus béns, i com sempre volem donar tot el nostre suport i agraïment a tots els i les professionals dels cossos d'emergència, protecció civil, de seguretat, i dels serveis municipals que han estat treballant per fer front als desperfectes causats vetllant per la seguretat i mantenint serveis. També volem mostrar el nostre escalf amb les alcaldesses i alcaldes dels ajuntaments afectats davant aquest fenomen excepcional.

  El canvi climàtic és una realitat i avui l'estem patint a casa nostra. Per aquest motiu la situació d'emergència climàtica és ja un fet en alguns municipis com el de Barcelona i així l'han declarat. A més el Govern de l'Estat va aprovar Declarar l'Emergència Climàtica i Ambiental a Espanya, per la qual es compromet a adoptar 30 línies d'acció prioritàries, cinc d'elles en els primers 100 dies, per combatre el canvi climàtic amb polítiques transversals.

  Els i les Socialistes defensem i defensarem a totes les institucions del país, estatals, i europees les accions polítiques i mesures viables al nostre abast per fer front de forma transversal els efectes d'aquests canvis climatològics i les seves conseqüències en forma de desastres naturals.  

  I, ens posem una vegada més a disposició de tota la ciutadania i del conjunt dels municipis del país i del territori afectat per tal que plegats puguem fer front a aquest devastador episodi atmosfèric i poder preparar-nos millor pel proper mitigant els seus efectes.

Pujar al principi de la pàgina