Escrit AP-PSC novembre de 2019. 25N, dia internacional per a l´erradicació de la violència envers les dones
 
Versió per imprimir
Alella Primer-CP
  • La violència envers les dones en totes les seves expressions (verbal, física, jurídica, psicològica, econòmica, social...) és una de les violacions de drets humans més persistents del món, fruit de l'estructura patriarcal que es perpetua amb una insistència ferotge. Aquesta violència impedeix el progrés de la societat en general i de les dones en particular, que no poden desenvolupar els seus projectes de vida en llibertat. Les polítiques d'igualtat d'oportunitats i amb perspectiva de gènere, d'educació, de salut, d'acompanyament a la inserció laboral i les polítiques de suport a les persones amb dependència són innegociables i imprescindibles per a una convivència justa i per a alliberar les dones del cicle de violència i de la posició de ciutadanes de segona a què l'androcentrisme les aboca.

    El feminisme socialista diu prou: no acceptarem evasives ni excuses en la lluita contra la violència masclista. Les i els socialistes rebutgem la violència patida per les dones i expressem el nostre dol per les 88 dones assassinades durant aquest 2019 (ja en són 1.065 des de 2003) i per les nenes i nens que pateixen les seves conseqüències.

    Les dones i homes socialistes volem un cop més fer públic el nostre compromís d'erradicar la violència masclista amb polítiques i mesures concretes a totes les administracions on tenim presència. Com hem demostrat amb el govern de Pedro Sánchez, el socialisme posa en pràctica allò que defensa i demostra que el feminisme és més que un moviment social, és l'eina d'igualtat real entre homes i dones: 1) amb un govern paritari i feminista que incorpora de forma transversal la visió de gènere a totes les seves accions de govern; 2) amb un pacte d'estat aprovat i amb dotació econòmica per lluitar contra la violència masclista i 3) retornant competències als ajuntaments per donar atenció directa a les dones que pateixen violència masclista per part de les seves parelles o exparelles així com a les seves filles i fills.

    La falta de compromís de la Generalitat de Catalunya queda palesa en el fet que les polítiques adreçades a la protecció de les dones s'han retallat fins a un 31,59% des de 2010 agreujant els terribles efectes de la violència masclista envers les dones.

    Tolerància zero envers la violència contra les dones! Perquè sense drets no hi ha igualtat. Perquè sense igualtat no hi ha llibertat. Ni un pas enrere en els drets de les dones!

Pujar al principi de la pàgina