Escrit Gd'A setembre de 2019. La nostra gent gran
 
Versió per imprimir
gda
  • La nostra gent envelleix. Com podem ajudar la gent gran d'Alella? 

    Són la nostra memòria, l'origen de tot allò que som, i el que serem.

    Viuen sols. Estan molt sols, sobretot en l´època de vacances.

    Uns no tenen família. Altres sí, però quan arriba l'estiu molts estan sols davant qualsevol imprevist, i amb dificultats per gaudir de les activitats culturals o lúdiques. Sovint, si viuen a les urbanitzacions, no tenen mitjans de desplaçament per poder anar al centre.

    Necessiten estar i participar de les activitats ciutadanes. A la Festa Major, a la Festa de la Verema i activitats diverses (teatre, concerts, etc). Necessiten connectar amb el dia a dia del poble.

    Cal promoure serveis municipals gratuïts per a la nostra gent gran, per als que no tinguin mitjans econòmics suficients o que no tinguin com desplaçar-se per estar i participar en les activitats culturals i lúdiques.

    Un altre servei que podria ser d'utilitat per a aquest col·lectiu: organitzar un voluntariat de persones que disposin de vehicle i temps per poder donar-los suport. Per fer-los arribar llibres, diaris, revistes o qualsevol altra cosa que necessitin. Companyia, conversa, una estona d'escalf i afecte. Pensem que la solitud és el que fa a aquestes persones més vulnerables.

    Hem de donar suport a la nostra gent. Nosaltres impulsarem la posada en marxa d'aquestes iniciatives. Avui són ells, demà serem nosaltres.

Pujar al principi de la pàgina