Escrit AA-CUP setembre de 2019. Ca La Gaietana
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
 • Des d'AxA-CUP volem dedicar aquestes línies per fer-nos ressò d'un projecte que s'està coent al nostre poble: Ca La Gaietana. Com ja és comú en altres pobles de la nostra comarca (amb Can Jaumetó a Vilassar de Dalt) i més lluny (amb La Buenos Aires, a Vallvidrera) el passat 10 de juny un grup de joves va entrar a l'edifici històric de La Gaietana per a rehabilitar-lo i fer-ne un espai digne per fer-hi vida. Els motius són clars: posar el seu granet de sorra per fer front a l'emergència habitacional que pateixen els joves a la comarca i, alhora, aturar la degradació i recuperar el seu patrimoni per a nous usos públics. Pel que fa a aquest segon punt, sabem de primera mà que ja s'ha establert contacte amb arquitectes i arquitectes tècnics, que els proporcionen assessorament per seguir treballant.

  Tal i com ja es deia en un article en el darrer número la Revista Alella (i que us animem a llegir si no ho heu fet encara) “sense fer cap feina estructural seriosa, és innegable que l'entrada d'aquests joves ha comportat millores a la propietat”. Les jornades de treball no han parat des del primer dia, i ja han aconseguit alliberar moltes sales, treure runa acumulada pel propietari, iniciar el projecte d'un hort i destapar els desaigües per evitar goteres i humitats.

  Però La Gaietana no és només això. La majoria dels joves que hi viuen treballen colze a colze amb associacions com la Xarxa d'Habitatge del Baix Maresme (a qui també aprofitem per visibilitzar i donar-los les gràcies per la seva tasca) i donant suport a altres projectes d'ocupació com els ja mencionats Can Jaumetó i La Buenos Aires.

  I l'objectiu final? A nivell pràctic, obrir la casa al poble, fer jornades de treball (l´última aquest passat 24 d'agost) i construir nous espais públics, com ara un gimnàs popular on la gent d'Alella hi podrà fer activitats. A nivell més abstracte (i potser, ara per ara, més utòpic) aconseguir un contracte de masoveria urbana amb el propietari per poder seguir vivint i rehabilitant aquest edifici històric del nostre poble.

  Des d'AxA-CUP, doncs, us animem a informar-vos d'aquest nou projecte (podeu trobar-los a Instagram i altres Xarxes Socials) i fugir de les males llengües o els rumors del poble, que a vegades fan tan mal a iniciatives tan importants com aquesta.

  Les portes de La Gaietana no estaran mai tancades per la gent d'Alella!

Pujar al principi de la pàgina