Escrit ERC+SxA octubre de 2019. Dempeus, altra vegada
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • El passat 23 de setembre 9 persones van ser detingudes en un operatiu policial esperpèntic que pretenia escampar la por entre el col·lectiu independentista. Un operatiu de la guàrdia civil contra persones independentistes que l'Audiència Nacional acusa de terrorisme, rebel·lió i sedició. Dues persones van ser alliberades i les altres 7 han entrat a presó després de tot un seguit d'irregularitats, tal com han denunciat els seus advocats. Des d'aquí tota la solidaritat i suport amb els nous presos i preses polítiques i les seves famílies. 

    Una nova onada repressiva de l'estat espanyol en l'intent desesperat de crear un fals relat de violència i un clima de tensió a les portes de la sentència del judici per l'1 d'Octubre.

    És l'estat espanyol que utilitza el terrorisme d'estat, que utilitza el terror basat en la violència com a eina de pressió per tal que no es voti en un referèndum, perquè no pengem llaços grocs, perquè no sortim al carrer, perquè no fem una aturada general, perquè no il·luminem les muntanyes… aquesta és la seva repressió. Ens volen atemorides i desmobilitzades. I sabem que en qualsevol moment, qualsevol de nosaltres podem patir una situació similar. Tinguem clar que res és casualitat. Tot està orquestrat: no només volen que tinguem por, sinó que la maquinària de l'estat està teixint tot un entramat per afeblir-nos davant les properes eleccions del 10N, per crear dubtes dins les files independentistes. És l´única eina que tenen per afeblir la flama i presentar-nos davant del món com a la pitjor bèstia. Necessiten que Europa compri el relat de la violència per fer-se forts i rentar la seva imatge. El que no saben és que el moviment independentista, per molts colors que tingui i persones diferents que el liderin, té un objectiu comú molt clar i, quan convé, sap fer pinya.

    La sentència serà un nou embat en aquest llarg camí cap a la llibertat. Haurem de plantar cara a la repressió i respondre amb democràcia i més democràcia. Haurem de tornar a posar sobre la taula totes les opcions i eines: el diàleg institucional, la mobilització i la desobediència civil, la via internacional...

    Volem fer una crida a la ciutadania perquè estigui preparada per a una resposta democràtica i pacífica, perquè estigui amatent a les crides de l'espai unitari del #TsunamiDemocràtic, “perquè la repressió no s'atura però nosaltres tampoc”. No descansarem fins a la victòria. Com ens diu l'Oriol Junqueras, “si persistim, guanyem. I persistirem!”

Pujar al principi de la pàgina