Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A febrer de 2015 - "L'efecte placebo a l'Ajuntament d'Alella"
 
Versió per imprimir
 • L'efecte “placebo” està 100% demostrat: el malalt pren una pastilla i es nota millora encara que no hi hagi cap medicament a dins.
  Amb les reunions i trobades que convoca el govern actual d'ERC-SxA-CiU-PSC,  passa el mateix. Tothom pren nota dels suggeriments, queixes, necessitats etc... però desconeixem a quins compromisos s'hi arriba i quin és després el nivell d'acompliment.
  Sobta que hi hagi tant de temps disponible per a organitzar activitats al carrer i per “acompanyar” les entitats i als veïns i veïnes en els seus esdeveniments, però que no es trobi per rendir comptes sobre l'acció de govern o per explicar els pressupostos.

  En aquest mandat no hi ha hagut audiències públiques, més enllà de la sessió informativa que Gent d'Alella va impulsar sobre la situació dels Escolapis l'any 2013. Tampoc recordem cap procés participatiu sobre cap tema i, tot i que, any rere any, hem seguit insistint en fer pressupostos participatius, seguim igual que fa 12 anys.

  Especialment preocupant és que els plens de l'Ajuntament estiguin pràcticament buits, de públic, i sovint de contingut. I especialment preocupant també que l'Ajuntament no hagi publicat ni una línea sobre les aportacions que la gent va fer a les cinc trobades amb el govern convocades el mes novembre. A les primeres, Gent d'Alella ja va demanar que s'aixequessin actes sobre el que allà es diu. Mai s'ha fet: com donar compte sobre els compromisos adoptats? I, aleshores, quins objectius tenen aquestes trobades?

  Volem aportar una nova visió de gestió participativa i transparent. Hem aprés molt aquests anys i el temps ens dona la raó respecte al nostre projecte d'empoderament i de participació de la ciutadania en la política. Ho veiem inclús fora del municipi. Ara sembla que està de moda el que gd'A està dient  des de les primeres eleccions el 2007.

Pujar al principi de la pàgina