Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA novembre 2014- Transparència, informació i participació (tres botons de mostra)
 
Versió per imprimir
 • De vegades ens indigna llegir segons quines coses. No perquè no sigui legítim que tothom pugui expressar-se com bonament cregui, sinó perquè algunes persones, fent ús de la demagògia d'una manera com a mínim qüestionable, pretenen sembrar dubtes sobre l'actuació municipal.

  Ens atrevim a valorar la gestió econòmica d'aquest Ajuntament dels darrers onze anys com a bona. Hem fet avançar el nostre poble en serveis i equipaments tot mantenint uns comptes i nivells d'endeutament envejables, i els darrers dos anys, i també l'any vinent, hem volgut i hem pogut abaixar la pressió fiscal que suportem els veïns i veïnes d'Alella, fet també força insòlit en el context actual. Que algú com la portaveu de Gd'A es vulgui atorgar alguna capacitat de pressió en aquest cas ens fa escapar el somriure per sota del nas.

  Ja no se'ns escapa el somriure quan se'ns qüestiona la transparència. El nostre Ajuntament l'any passat va ser un dels 34 d'un total de 947 ajuntaments a tot Catalunya que va rebre el segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, una certificació del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona que permet avaluar, a partir de l'anàlisi de 41 indicadors, el grau de compliment dels Ajuntaments. A l'edició de l'any 2013 vam aconseguir aquest reconeixement amb una qualificació del 85,37% i enguany renovarem de nou aquest guardó amb el 90,54% de compliment. Primer botó.  

  Volem recordar també que el nostre grup va crear les reunions de barris a Alella que s'han vingut celebrant des de 2003 i que enguany convoquem ara al novembre. I hem estat impulsors del Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alella, que properament s'aprovarà definitivament, i que serà l'eina que ens permetrà establir les regles de joc i els nous canals de participació dels alellencs i alellenques, de forma activa, en la vida municipal. Segon botó.

  I per últim anunciar que en breu es posarà en funcionament l'Oficina d'Atenció al Ciutadà presencial, remodelant l'espai de la planta baixa de l'Ajuntament, i virtual, per oferir un ampli ventall de tràmits des de casa. Tercer botó.

  Tot i que algunes afirmacions interessades posin en qüestió el tractament que des de l'equip de govern donem a la transparència, la participació i la informació, estem convençuts d'avançar en la direcció correcta i, conscients que tot és millorable, continuarem treballant en la consecució dels màxims nivells de transparència i d'implicació de la ciutadania. Per a mostra, tres botons.

Pujar al principi de la pàgina