Portada|Ajuntament|Comunicat sobre el trencament del pacte de govern a Alella
 
Versió per imprimir
Comunicat sobre el trencament del pacte de govern a Alella

El passat divendres 27 d'octubre el Senat va aprovar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola amb els vots favorables del PP, PSOE i Ciudadanos. Aquesta aprovació ha pretès el cessament del President i de tot el Govern de la Generalitat, l'assumpció de les seves funcions per part dels ministres del Gobierno, la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria d'unes eleccions, competència exclusiva del President de la Generalitat. Es perpetra doncs l'atac més greu des del final de la dictadura franquista contra Catalunya i les seves institucions recuperades l'any 1977.

Ateses les circumstàncies excepcionals del moment i després de setmanes de reflexió i reunions, els membres del govern composat pels set regidors i regidores d'Esquerra Republicana de Catalunya + Sumem per Alella i la regidora d'Alella Primer, grup municipal vinculat al PSC, hem convingut en data d'avui de donar per finalitzat el pacte de govern.

Vull posar de manifest la valoració positiva que fem de la col·laboració continuada entre republicans i socialistes des de l'any 2004, i en especial dels ja més de dos anys de treball conjunt de l'actual mandat. Reconeixem la tasca al capdavant de les àrees d'Emprenedoria, Comerç i Consum, Esports i Salut de la regidora d'Alella Primer. Ha estat un pacte de govern que ha permès fer avançar el poble i que s'ha desenvolupat sempre amb una lleialtat mútua que agraeixo sincerament. 

A partir d'ara el grup d'ERC+SxA entoma el govern d'Alella en solitari. A l'espera de la reorganització de les àrees, i atès el moment que viu el país, em comprometo a mantenir el rumb amb què hem governat tots aquests anys i garanteixo al conjunt de la ciutadania que el bon govern d'aquest Ajuntament es mantindrà com a prioritat absoluta, com sempre, en el futur. 

Andreu Francisco i Roger

Alcalde d'Alella 

Pujar al principi de la pàgina