Portada|Ajuntament|Codi de conducta dels alts cÓrrecs de l'Ajuntament
 
Versiˇ per imprimir
Codi de conducta dels alts cÓrrecs de l'Ajuntament

Acte constituciˇ AjuntamentEl Ple municipal va aprovar en la sessiˇ del 25 de maig de 2017 el codi de conducta d'alts cÓrrecs de l'Ajuntament d'Alella. El Consistori alellenc s'afegeix al document elaborat per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, integrada per la Generalitat, les diputacions, l'└rea Metropolitana de Barcelona, l'Associaciˇ Catalana de Municipis i Comarques i la Federaciˇ de Municipis de Catalunya. El codi de conducta aprovat afecta tant als cÓrrecs electes com a les persones que ocupen la gerŔncia del Consorci de Promociˇ EnoturÝstica del Territori DO i de l'Ajuntament. 

El document contÚ els principis Ŕtics i de bon govern al qual s'han de sotmetre els alts cÓrrecs, aixÝ com les normes de conducta per les quals s'han de regir, que inclouen, a mÚs d'uns compromisos generals, els compromisos en relaciˇ amb els conflictes d'interessos i grups d'interŔs i en la relaciˇ a la ciutadania. 

Com a principis Ŕtics, s'inclou el respecte als drets fonamentals i les llibertats p˙bliques, la integritat i l'exemplaritat, la igualtat de tracte, la imparcialitat i la responsabilitat, entre d'altres. Respecte a la relaciˇ amb els conflictes d'interessos i grups d'interŔs, els alts cÓrrecs han d'actuar amb independŔncia, abstenir-se de participar en els assumptes en quŔ tinguin algun interŔs personal, no acceptar regals o donacions (fora d'aquells regals de cortesia que li siguin lliurats per raˇ del seu cÓrrec), i no acceptar el pagament de viatges o invitacions a Ópats ni esdeveniments que no estiguin relacionats amb el seu paper institucional. 

Segons s'estableix a l'acord del Ple, les funcions de control del compliment del codi de conducta dels alts cÓrrecs serÓ assignada a la Sindicatura Municipal de Greuges d'Alella, una figura que es preveu crear properament. 

El codi de conducta es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups presents al plenari (ERC+SxA, AP-CP, Gd'A i PP) excepte el de AA-CUP, que va decidir abstenir-se per considerar que tambÚ poden tenir la consideraciˇ d'alts cÓrrecs els caps d'Órea i en espera que es pugui definir el criteri a la revisiˇ del Reglament OrgÓnic Municipal (ROM).

Pujar al principi de la pÓgina