Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 13 d'octubre de 201613.10.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Aula d'Acollida organitza un curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

Coneixement de l'entorn i el marc jurídicLa Regidoria de Serveis a les Persones, a través de l'Aula d'Acollida, organitza un curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic adreçat a totes les persones nouvingudes a Alella o que ja fa temps que resideixen al municipi, independentment de la seva procedència, i que estiguin interessades en aprofundir en el coneixement del territori d'acollida. Els continguts principals d'aquest curs són:

  • Els trets fonaments geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya. 
  • El sistema polític i administratiu, l'associacionisme i la participació ciutadans.
  • Drets i deures fonamentals.
  • Els serveis públics i els drets i deures en l'àmbit local. 

L'objectiu de la formació és potenciar l'autonomia de les persones nouvingudes per tal d'accedir en igualtat de condicions al recursos i serveis públics. El curs és gratuït, té una durada de 16 hores i es farà a Can Lleonart els dilluns i dijous, de 9.30 a 11.30h, del 3 al 28 de novembre. Les inscripcions es poden fer trucant al Servei d'Acollida al tel. 937411616 (ext.413) o al 673352544 o bé enviant un correu electrònic a servei.acollida@ccmaresme.cat, amb les dades de contacte de la persona interessada.

Aquest curs s'afegeix al modul Parlem en català que es desenvolupa del 6 d'octubre al 15 de juny. És un curs gratuït de 68 hores que es fa un dia a la setmana i que té per objectiu oferir a les persones nouvingudes o establertes a Alella coneixements elementals de la llengua i la cultura catalanes i habilitats i eines per millorar la comunicació i la relació amb l'entorn a través de la parla. Aquesta formació facilita la posterior incorporació als cursos de català que ofereix el Centre de Formació d'Adults- Espai Actiu d'Alella. Les inscripcions a l'Aula d'Acollida són obertes durant tot el curs.

Aula d'acollida 2016

Informació relacionada
És una iniciativa social i comunitària que busca la complicitat de l'entorn per donar suport a la gent gran en situació de soledat no desitjada.
L'Ajuntament va destinar l'any passat més de 111.000€ a atendre les necessitats de les famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat social i manca de recursos econòmics.
Pujar al principi de la pàgina