Equipaments i serveis
 
Versió per imprimir
Can Magarola
On trobar-nos
can magarola
 • Una mica d'història
  Can Magarola és una de les masies més antigues d'Alella. Situada a la part més alta de la Riera Coma Clara, ha estat testimoni, des d'aquesta situació privilegiada, de més de 700 anys de la mil·lenària història del poble. Per aquest motiu fou triada com a seu del museu que havia de recollir el patrimoni històric, etnològic i museístic d'Alella.
  La masia conserva restes d' edificacions de les darreries del segle XIII i principis del XIV, el que la converteix en una de les masies més antigues del poble. Fins a l'any 1377, es coneixia amb el nom de Mas Oller, data en què la va comprar Arnal Sayol, que li donà el nom de Mas Sayol de Munt.
  El 1625 l'adquirí Pere de Magarola, bisbe d'Eine, Vic i Lleida, el qual la legà al seu nebot, Pere de Magarola, essent en aquest temps Can Magarola una de les cases més importants del poble. L'any 1745 la va heretar el Marquès de Bàrcena en contraure núpcies amb la filla de Francesc Magarola, motiu pel qual també s'anomena casa Bàrcena.
  La creació, el 1983 del Patronat de la Fundació Pública Municipal Masia museu can Magarola va permetre iniciar la restauració i adaptació d'aquest entranyable edifici a les tasques de conservació i difusió de la història local.  L’íntima relació de la vida d'Alella amb el vi, d'una banda, i la col·laboració amb el Consell Regulador de la denominació d'Origen Alella, de l'altra, van fer que Can Magarola esdevingués, a més d'un museu municipal, casal del vi d'Alella.
  La Junta del Patronat va decidir tancar les portes del museu al públic el desembre de 2004, a l'espera de definir el seu futur.  El Patronat Municipal de Can Magarola ha estat dissolt al gener de 2008.
  L'Ajuntament va rebre a finals de 2007 una subvenció de l'Estat de 400.000 euros destinats a finançar obres de consolidació i reforç de l'estructura de l'edifici que permetran millorar el seu estat de manteniment.

  La Masia de Can Magarola acull els següents serveis i equipaments

   

Pujar al principi de la pàgina