Escrit Primàries Alella. Juny 2024. "Piscina municipal descoberta"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • Alella, com diu el nostre Alcalde molt sovint, és un poble que aspira a l'excel·lència, i la despesa de diners de tots els alellencs i alellenques destinades a algunes partides pressupostàries ho confirmen, com ara a la Festa de la Verema, on aquest any ens hi gastarem 200.000 €.

    Potser alguns de nosaltres destinaríem aquests diners a altres coses que pensem que ens fan més falta a un poble que aspira a l'excel·lència.

    Una d'aquestes coses que pensem que podrien millorar molt la vida de moltes persones al nostre poble és una piscina municipal descoberta. Ara que estem arribant a l'estiu i amb les primeres calors que ja treuen el cap, trobem molt a faltar un refugi climàtic on poder passar estones amb família i amics, un entorn fresc i relaxat per trobar-nos i fer petar la xerrada amb amics, veïns i coneguts. No és una extravagància aquesta demanda, de fet, quasi tots els pobles del nostre entorn en tenen una de piscina municipal descoberta, pobles grans i també pobles petits, per què els governs municipals entenen que és una necessitat i més en el marc d'un canvi climàtic en què cada any tindrem més onades extremes de calor a les que hi haurem de fer front.

    És veritat que al poble hi ha qui té piscina privada, però no tots els alellencs i alellenques en tenen una al seu abast. A més, amb les mesures extraordinàries per l'emergència de sequera que es van implantar fa un parell de mesos, l’ús de les piscines privades estava prohibida i, en canvi, les piscines públiques tenien permís d'obertura.

    Cert és que s'ha de ser molt curós amb l’ús de l'aigua, però hi ha alternatives, actualment, que permetrien omplir piscines amb aigua de mar, en cas de noves restriccions per sequera.

    Alella creiem que tothom té dret a gaudir d'un refugi climàtic on poder fer vida social i descansar lliure de les altes temperatures de l'estiu, un espai on remullar-se, un espai verd i fresc, un punt de trobada i esbarjo familiar i veïnal on petits i grans podrien gaudir d'una estona agradable en un entorn saludable, això també és qualitat de vida.

    Però també sabem que no tots els alellencs i alellenques tenen la sort de tenir una piscina a casa seva.

    Per això creiem que un poble com Alella, que aspira a l'excel·lència, hauria de tenir una piscina municipal descoberta, inversió que repercutiria directament en el benestar, la cohesió social i la salut de totes les persones del poble.

Pujar al principi de la pàgina