Escrit PP. Juny 2024. "El teu vot és la resposta"
 
Versió per imprimir
PP
  • El proper día 9 de juny estem convocats a les eleccions del Parlament Europeu. La candidata del Partit Popular Europeu és l'actual eurodiputada i portaveu, la catalana (Sant Sadurní d'Anoia) Dolors Montserrat Montserrat.

    Des d'Europa, treballarem per Catalunya perquè Volem Catalunya amb el lideratge econòmic que s'ha perdut.  Són ja 9000 empreses que han canviat la seva seu i han marxat a altres regions d'Espanya. Les rendes mitges i baixes de Catalunya tenen el tipus mínim d'IRPF més alt que a la resta de regions. I és la comunitat autònoma amb els pitjors nivells d'execució dels fons europeus ja que només ha resolt un terç de les subvencions i licitacions. El govern català ha gastat més de 15 milions d'euros en les seves delegacions en els últims tres anys per atendre 21 delegacions  per donar cobertura a 70 països.

    Casi un de cada tres joves d'entre 16 i 29 anys es troba en risc de pobresa i exclusió social i la taxa d'atur dels joves és del 29%. Amb aquestes dades, els joves no poden accedir a una vivenda ni de lloguer ni de compra i tampoc poden construir un projecte de vida ni família.

    El 60% dels joves catalans de fins a 35 anys han de viure a casa dels seus pares. Som la comunitat autònoma amb més deute. Volem recuperar la Catalunya d'abans on s'atregui al turisme de qualitat, a les empreses i que els catalans no visquin ofegats econòmicament. La seguretat és un dels principals problemes que s'ha d'afrontar. La criminalitat augmenta més a Catalunya en un 57% que a la resta d'Espanya.

    El 40% de les okupacions de tot l'estat es produeixen a Catalunya, no volem okupacions il·legals. Hem creat una oficina antiokupació, que al Maresme té la seva seu a Mataró. Canviarem la legislació perquè els okupes siguin expulsats en 24 hores. S'han d'endurir les penes per multirreincidència i els delinqüents estrangers reincidents han de ser retornats al seu país d'origen.

    Garantirem la permanència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya i incrementarem el pressupost i els agents per lluitar contra la delinqüència.  Barcelona, la capital de Catalunya, és la segona ciutat més insegura d'Europa després de Brussel·les. El 52% de les dones te por de ser agredida sexualment a Catalunya. Volem que Catalunya torni a ser una Catalunya de primera, amb catalans de primera, que s'allunyi del sectarisme, que sigui una terra de tots i de totes en la que sumem, que sigui líder a Espanya.

Pujar al principi de la pàgina