Notícies
Publicat el 2 d'agost de 202302.08.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova inicialment el Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM)
Cap foc al bosc

El Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment el Document Únic de Protecció Civil Municipal d'Alella (DUPROCIM) en la sessió celebrada el  27 de juliol.  El document estableix el marc orgànic i funcional previst al municipi per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar la resposta adequada a les possibles situacions d'emergència que es puguin produir en el territori i d'acord amb el que estableix el sistema de protecció civil de la Generalitat. 

L'objectiu del pla és identificar i avaluar els riscos, les accions i les mesures necessàries per a la prevenció i el control dels riscos, així com regular les mesures de protecció i altres actuacions a adoptar en cas d'emergència. El document engloba els riscos territorials, que són aquells riscos o emergències no especials que poden afectar a la vegada un volum considerable de persones o que poden tenir una repercussió important, com ara les onades de calor o la concentració elevada de persones (com la Festa de la Verema o la Festa Major) i els riscos que poden afectar el municipi segons els diferents Plans Especial de la Generalitat (el d'incendis INFOCAT, el d'aiguats i inundacions INUNCAT, el de nevades NEUCAT, el risc sísmic SISMICAT i el de ventades VENCAT). També s'inclou les mesures a prendre en casc de rics especial per pandèmies, intoxicacions alimentàries greus o legionel·losi.

El DUPROCIM s'ha treballat des dels diferents departaments municipals durant més d'un any, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Serà vigent, aquesta tardor, un cop superat el període d'informació pública que s'iniciarà l'endemà de la publicació del document al DOGC i al BOPB i durant un termini de 30 dies hàbils. En cas que no es presentin al·legacions el document quedarà aprovat definitivament, sense necessitat d'un nou acord.

El text es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA i Alella Primer-PSC i l'abstenció dels grups de l'oposició Per Alella Junts-CM, PP i Primàries Alella, que van expressar haver disposat de poc temps per poder analitzar a fons un document tan complex i extens com aquest.

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina