Notícies
Publicat el 30 de març de 202330.03.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament revalida el reconeixement per la seva maduresa digital
Lliurament premi Maduresa digital 2022

L'Ajuntament d'Alella ha rebut, per segon any consecutiu, el reconeixement per la seva Maduresa Digital dins dels distintius que atorga cada any l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) a les administracions catalanes capdavanteres en administració digital i govern obert. Alella és una de les administracions locals millors posicionades dins de la categoria de municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants, on ocupa la sèptima posició en la llista dels deu municipis Top10 d'aquesta franja de població. L'índex de maduresa digital a Alella se situa en el 83%.

El lliurament de la VIII edició dels Reconeixements Administració Oberta s'ha fet aquest dimecres, 29 de març, a l'emblemàtic teatre Kursaal de Manresa i ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència i presidenta del Consorci AOC, Laura Vilagrà, del president de Localret i vicepresident del Consorci AOC, Jaume Oliveras, i del director gerent de l'AOC, Santi Gallardo, entre d'altres autoritats. En representació de l'Ajuntament d'Alella, ha assistit el regidor de Serveis Interns, Israel Payà, que ha recollit el distintiu que acredita l'Índex de Maduresa Digital del consistori alellenc. 

Enguany han estat guardonats 88 ens locals catalans repartits en set categories d'acord amb el nombre d'habitants dels ens i la seva naturalesa.

L'objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d'administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna i el govern obert.

Aquests reconeixements es donen segons l’Índex de Maduresa Digital que realitza l'AOC i que es determina a partir de l'anàlisi d'uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l'anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

D'aquesta manera les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant en l'àmbit estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d'un ens públic.

Veure el vídeo de l'acte de lliurament en aquest enllaç

Segell Infoparticipa

L'Ajuntament també ha revalidat per desè any el Segell Infoparticipa, que reconeix la qualitat i la transparència  dels webs municipals, assolint el 98%, 51 dels 52 indicadors avaluats. Aquest distintiu l'atorga el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la UAB i és el màxim reconeixement a la qualitat i transparència de la comunicació local pública. 

A l'acte de lliurament de distintius de transparència, que ha tingut lloc aquest dilluns 20 de març a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB, ha assistit el regidor de Serveis Interns, Israel Payà, en representació de l'Ajuntament d'Alella. 

Podeu consultar els indicadors avaluats en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina