Escrit ERC+SxA novembre de 2022. "El masclisme mata"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Ens trobem a les portes del 25N, Dia Internacional per a l'erradicació de la violència envers les dones. Per l'eliminació de les violències masclistes. Any rere any hi ha una multitud escandalosa d'atacs ferotges contra les dones, pel sol fet de ser dones, a conseqüència de les mil cares de les violències masclistes. Atacs de violència sexual, de violència física, de violència psicològica, de violència econòmica, de violència institucional, de violència vicària, etc. 

    No ens podem permetre relaxar-nos en la lluita contra aquesta aberrant violació de drets humans. Malauradament qualsevol d'aquestes situacions ens les podem trobar a casa nostra i d'això va la nostra lluita aferrissada. Ens hem de procurar de totes les eines possibles per poder detectar i abordar qualsevol tipus de violència masclista, ja que seguim immerses en una problemàtica estructural que en el pitjor dels casos acaba en l'assassinat de dones. 

    Moltes vegades són violències quotidianes que passen desapercebudes i que reforcen un sistema discriminatori emparat pel persistent sistema patriarcal i això ens pesa com una llosa. És responsabilitat de les administracions i per descomptat dels ajuntaments, com també ho és de la nostra societat en conjunt, lluitar per a la seva erradicació.

    Des de l'ajuntament tenim eines per abordar aquesta xacra, com l'activació immediata dels protocols dels quals estem dotades davant del més mínim indici de violència masclista, com altres que posem a l'abast, com ara formacions en perspectiva de gènere, organització de col·loquis i tallers, etc. 

    És una labor que no sempre és visible però sí absolutament vital en aquesta lluita. Una lluita que és també essencial dur-la a terme des de la base, des de la infància. Recentment hem elaborat una diagnosi en matèria de Coeducació en els nostres centres educatius públics perquè creiem fermament, i no podem perdre de vista que l'Educació juntament amb la Cultura són pilars fonamentals perquè la nostra societat avanci amb pas ferm cap a la igualtat d'oportunitats, cap a la igualtat de drets i sense cap estereotip discriminatori. I en això seguirem treballant.

    En aquesta commemoració hem ajuntat sinergies des de diverses regidories per fer una programació que ens plasma aquests conceptes i que trobareu detallada en aquest exemplar i a la pàgina www.alella.cat/25N. 

    Tot és poc, perquè el masclisme mata! 

Pujar al principi de la pàgina