Notícies
Publicat el 29 de maig de 202229.05.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple concedeix la màxima distinció com a Fill Adoptiu d'Alella a Toni Mayol
Ple 28 de maig

El Ple de l'Ajuntament celebrat aquest dijous, 26 de maig, ha aprovat per unanimitat atorgar el títol de Fill d'Adoptiu d'Alella, a títol pòstum,  a Toni Mayol i Perabà, mort de manera sobtada el passat 1 de gener, en reconeixement a la seva implicació i dedicació a la vida associativa, cultural i educativa del poble. 

La concessió d'aquest títol és, juntament amb el de Fill Predilecte d'Alella, la màxima distinció que l'Ajuntament atorga, en aquest cas a una persona nascuda fora del municipi, per haver destacat de forma extraordinària per qualitats o mèrits personals, o per serveis prestats en benefici o honor d'Alella que hagi obtingut consideració indiscutible en el concepte públic, segons estableix el Reglament d'Honors, Distincions i Protocol de l'Ajuntament d'Alella.

L'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, va reiterar el suport de l'Ajuntament a la família i va lloar la implicació i el treball realitzat per Toni Mayol "fent comunitat" des de diferents entitats del poble i "la forta petjada" que ha deixat al municipi. 

L'acord de concessió de títol de Fill Adoptiu va comptar amb el suport de tots els grups municipals, que es van aixecar i van fer un llarg aplaudiment de reconeixement davant de la família de Toni Mayol i una representació de socis i sòcies de l'Associació Casal d'Alella, present a la sala de Plens. 

La proposta aprovada diu el següent:

"La trajectòria de N'Antoni Mayol i Perabà, el va dur sempre a participar molt activament en diverses entitats d'Alella, contribució que va anar sempre, també, acompanyada de la seva valuosa qualitat humana, la seva bonhomia i el seu tarannà ferm i decidit a enfortir la vida associativa i cultural del nostre poble.

Va ser responsable i cap de música de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella, deixant la seva empremta en el Ball de la Verema per al Gegant Feliu i la geganta Madrona, que ja ha entrat a formar part del patrimoni identitari del nostre poble. Aquest ball té lloc únicament per la Festa de la Verema d'Alella. Així mateix, va ser fundador dels Diables del Vi d'Alella i membre de diversos grups de música alellencs. L'obra de “Els Pastorets” va comptar sempre amb el seu suport, participant-hi inclús, en alguna ocasió, com a pastor. Persona molt activa i compromesa amb el Casal d'Alella, entitat de la qual en va ser president.

En relació a la concessió del Títol de Fill Adoptiu d'Alella a N'Antoni Mayol i Perabà i en virtut del que disposa l'article 18.2 del Reglament d'Honors, Distincions i Protocol de l'Ajuntament d'Alella, la designada instructora,

  • Atès que N'Antoni Mayol i Perabà ha estat president de l'entitat “Associació Casal d'Alella” de 2016 a 2021.
  • Atesa la transcendència de la seva tasca al capdavant de l'Associació Casal d'Alella per tal que aquesta sigui una de les entitats referents en l'entorn social i cultural del nostre poble, amb l'objectiu d'enfortir tant la seva cohesió interna com la contribució al sentit comunitari de l'entitat vers la ciutadania.
  • Atesa la seva gran vàlua com a persona participativa i vinculada a diferents entitats, Diables del Vi d'Alella, Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella i l'Associació Casal d'Alella, espais des dels quals va brindar el seu esperit de col·laboració i companyonia.
  • Atesa també la seva implicació en l´àmbit educatiu a través de l'antiga AMPA de les Escoles Fabra i de l'Institut Alella.
  • Atès el seu compromís ferm amb l'associacionisme d'Alella, la seva implicació en iniciatives populars i l'estimació demostrada vers el seu poble, Alella,

Per tot l'exposat es proposa al Ple municipal l'adopció del següent acord:

  • Concedir el títol de Fill Adoptiu d'Alella, a N'Antoni Mayol i Perabà, conforme al què preveu l'article 4 del Reglament d'Honors, Distincions i Protocol de l'Ajuntament d'Alella. 

Acte d'homenatge a Toni Mayol

L'Ajuntament va col·laborar en l'acte d'homenatge i record a Toni Mayol organitzat per l'Associació Casal d'Alella que es va celebrar el passat dissabte, 28 de maig, al Casal d'Alella. 

L'acte, presentat per Joan Ribas, comptarà amb la participació de les persones i les entitats amb les quals va col·laborar i participar: Diables del Vi d'Alella, Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella, Grup de Teatre Pàmpol. A més dels grups de música: Black Note i la Bomba Old Stars (Montserrat Figatova, Gatmons, Raül Moya, Kirias, Mark Ullod, Roger Petra, Captain Thrash, Laura Galera, Narcís Perich i molts d'altres...).

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina