Escrit Alternativa per Alella-CUP gener 2022. "Adéu, Toni"
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Comencem l'any 2022 amb una notícia ben trista; la desaparició sobtada d'en Toni Mayol, no només el president del Casal, també moltes altres coses de l'història recent d'Alella. Jo vaig tenir una certa relació amb ell als temps en que vaig començar a fer d'adjudant de direcció al sector del doblatge, a finals dels 80.

    El meu Pare, sempre atent a les aptituds de la gent propera i amb empenta, va convocar-lo per fer petits papers al mític estudi Sonoblok on, en aquella época meravellosa del doblatge en Català, feien falta veus noves i avellutades, com la d'en Toni. M'imagino que aquell ambient tan individualista, competitiu  i una mica snob del doblatge no li agradava massa i no va anar més enllà, però vam poder tenir alguna conversa sobre la música i Alella.

    Per a mí, en Toni era una persona molt potent, com a jove aprenent  que era m'impressionava la seva veu profunda i les seves opinions de les coses artístiques que compartíem en els moments d'espera entre take i take. Després el vaig anar veient pel poble, pel Casal i a qualsevol sarau on ell n'era part important: els diables, les festes majors, el graller dels Gegants d'Alella…

    En Toni ha estat una figura clau en aquestes i d'altres entitats d'Alella, i ens deixa molt orfes d'ideals afavoridors de l'associacionisme i la participació, de moure el teixit popular que tanta falta li fa, a aquest poble nostre que ha de resistir la pressió de la Barcelona engolidora. Aquesta urbs gegant a la que tan poc ens agrada baixar, als Alellencs. Sempre coincidíem en que era una llàstima haver de treballar fora d'Alella, però que teném la gran sort de tornar a Casa un cop acabada la feina i deixàvem enrera tot aquell soroll i fum. Des d'Alternativa per Alella / CUP ens sumem al dołor de la família i amics per la pèrdua d'en Toni de la Bomba. Se't trobarà molt a faltar.

    Esperem que aquest any 2022 ens porti moltes coses bones i que tinguem sort. Cuidem-nos i estimem-nos.

    Mark Ullod

Pujar al principi de la pàgina