Notícies
Publicat el 3 de febrer de 202203.02.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova l'adequació de la plusvàlua a la nova normativa
Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament del 27 de gener va aprovar provisionalment la modificació de l'ordenança reguladora de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, conegut com el de la plusvàlua, per adaptar-lo als nous criteris de càlcul establerts per l'Estat.

A partir de l'aprovació definitiva de l'ordenança que regula aquest impost, les persones contribuents es podran acollir a un dels dos sistemes de càlcul establerts en la nova normativa: la fórmula d'estimació objectiva a partir d'una taula de coeficients aprovats per l'Estat o el sistema d'estimació directa en funció del benefici real obtingut en transacció patrimonial. La modificació està en exposició pública des del 3 de febrer i fins al 16 de març. 


L'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació estima que amb la nova normativa pot suposar una reducció d'entre el 25 i el 20% dels ingressos
dels ajuntaments. Per tal de reduir aquest impacte que pot tenir a les arques municipals, s'ha aprovat un increment del 25 al 30% del tipus impositiu municipal que s'aplica en el sistema de càlcul per estimació objectiva.

La modificació de l'ordenança es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA, Gd'A i AP-PSC, l'abstenció de JxCAT i AA-CUP i el vot en contra de Cs. 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina