Notícies
Publicat el 2 de febrer de 202202.02.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Marc Almendro, escollit membre del Consell dels Governs Locals de Catalunya
Acte Constitució dels Governs Locals

L'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, és un dels membres escollits per representar els ajuntaments al Consell de Governs Locals que s'ha constituït formalment aquest dimarts 1 de febrer. Almendro també formarà part de la Comissió Permanent, integrada per 20 electes locals, que serà l'encarregada d'elaborar el reglament de funcionament del Consell, que estarà presidit per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. 

El Consell de Governs locals és un òrgan estatutari i l´òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. Actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. La seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals i el formen cent alcaldesses i alcaldes de Catalunya.

Entre els integrants hi ha set membres nats: l'alcaldessa de Barcelona, les presidències de les quatre diputacions i les presidències de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Els 93 membres restants es distribueixen en funció dels seus resultats obtinguts a les eleccions municipals. 

El Govern de la Generalitat ha decidit reactivar aquest òrgan, que es va crear l'any 2011 però que va deixar de funcionar el 2015, per donar veu al municipalisme català. 

Més informació en aquest enllaç

Acte Constitució dels Governs Locals  Acte Constitució dels Governs Locals Acte Constitució dels Governs Locals

Pujar al principi de la pàgina