X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat l'1 de desembre de 202101.12.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els comptes de l'any vinent preveuen més de 2,7 milions d'euros per a inversions
Inversions previstes

Després de dos anys d'ajustament pressupostari i contenció imposada per la pandèmia, el 2022 s'albira com l'any de la recuperació. Serà l'any de la materialització de moltes actuacions que s'han anat embastant tècnicament al llarg dels darrers dos exercicis i que veuran la llum durant l'any que ve. 

Els comptes de 2022, aprovats inicialment pel Ple municipal del 25 de novembre, superen els 15,6 milions d'euros i estan marcats pel fort impuls inversor previst en el proper exercici. L'any vinent es destinaran més de 2,7 milions d'euros, el 18% del pressupost de despeses, a l'execució d'obres públiques.

El gruix d'aquests diners es repartiran entre una dotzena d'actuacions rellevants, algunes llargament esperades per la ciutadania, com ara l'adequació dels accessos per facilitar la circulació dels vianants als barris de Can Comulada i Alella Parc, o la instal·lació d'una plataforma elevadora que garanteixi l'accessibilitat a totes les plantes de l'edifici de l'Ajuntament. El cost del conjunt d'aquestes tres actuacions s'estima en més de 664.000 euros. 

Reforma dels pisos dels mestres 
Del total d'inversions previstes, la partida més elevada és la destinada a la reforma de l'edifici de les “Cases dels Mestres”, situat al costat de les Antigues Escoles Fabra, per reconvertir-lo en habitatges socials. El Ple del 25 de març ja va aprovar inicialment el projecte d'executiu, presentat per Guillem Cabré-Verdiell, que contempla una rehabilitació de l'edifici per tal d'adequar-lo a les necessitats actuals i poder incorporar 3 dels 4 pisos que conformen aquest immoble al parc d'habitatges socials d'Alella. (Vegeu imatge de portada). 

Millores al camp d'esports 
El pressupost incorpora una partida de 416.000 euros per a la realització d'obres de millora exterior del Camp d'Esports Municipal, un dels equipaments més utilitzats del municipi. La reforma interior ja va quedar enllestida en el mandat anterior i ara toca entomar l'adequació de l'entorn, amb l'habilitació dels accessos i la zona d'aparcament i el condicionament del camí que connecta amb el sector de Vallbona. Paral·lelament, s'espera que en els propers mesos pugui quedar enllestida la reurbanització del Tram A de la Riera, des del pou sorrenc fins al Camp d'Esports, que va ser adjudicada a finals de novembre. 

Més seguretat a la Comissària  
La llista d'inversions inclou 111.000 euros per a la millora de la seguretat a la Comissària de la Policia Local, amb la instal·lació d'una tanca perimetral i l'adequació dels accessos a l'interior de l'edifici. A més, es preveuen destinar 110.000 euros més a la reforma d'edificis municipals i 119.000 euros per a la instal·lació de l'ascensor a l'Ajuntament. 

Altres actuacions destacades  
La reurbanització del Torrent Vallbona per tal de millorar l'accés per a vianants per aquest vial que ara està en molt mal estat per les arrels dels arbres; la construcció del gran parc central de La Serreta o la compra de terrenys per a la futura ampliació del cementiri municipal són algunes de les actuacions destacades en el llistat d'inversions, que també contempla millores viàries i a espais públics i la creació de la ruta de l'esport. 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina