Escrit ERC+SxA març de 2021. La participació, una de les nostres eines cabdals
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Aquest febrer han tingut lloc les eleccions al Parlament de Catalunya. Amb la data imposada per decisió judicial, s'han hagut de fer en plena tercera onada de la pandèmia. Això ha requerit tot un seguit de mesures excepcionals per assegurar que no suposaven un risc sanitari ni per les persones votants ni per les persones que el dia 14 van fer possible la jornada de votació. Des d'aquí volem agrair a tot el personal de l'Ajuntament que hi van estar treballant intensament en les setmanes prèvies. 

    També fem un reconeixement a totes les persones que van formar part de les meses electorals: amb el seu exercici de responsabilitat cívica en moments complicats van fer possible la constitució de les meses, el desenvolupament de la jornada i el recompte dels vots sense cap incident. 

    Finalment, agrair la seva participació a tots els i les votants que van exercir el seu dret: un 62,53% del cens electoral, més de 8 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. Una vegada més Alella ha votat independentista: un 54,4% dels vots emesos han estat per partits independentistes que han obtingut representació parlamentaria i un 5,2% dels vots han estat a opcions independentistes que no han assolit representació. 

    La implicació ciutadana és necessària per al desenvolupament de les polítiques públiques, tant ho ha estat en un procés electoral com el que hem viscut, com en els processos participatius que desenvolupem a Alella com ara el Pacte de Poble.

    La crisi sanitària ens marca el rumb cap a on hem de dirigir els nostres esforços per encarar la segona meitat de mandat. En l´últim Ple es va aprovar una modificació del PAM (Pla d'Actuació Municipal) per adequar-lo a les necessitats derivades de la pandèmia. 

    Hem anat un pas més enllà i hem creat un Pacte de Poble, un procés participatiu que ens permetrà treballar en propostes que ajudin a atenuar els efectes d'aquesta crisi sanitària a Alella. En aquest Pacte s'hi treballa des de l'equip de govern amb els equips tècnics de les àrees i s'hi incorporen les forces polítiques presents al Ple, així mateix també hi ha representació dels agents socials i econòmics del nostre poble, a títol individual i d'associació. 

    Tota la ciutadania està convidada a presentar propostes a través de la plataforma DEDICIM ALELLA. Les propostes presentades es tractaran en el sí de la Comissió del Pacte, i un cop decidides se'n farà seguiment a través del Consell de Poble. Alella té la paraula.

Pujar al principi de la pàgina