Notícies
Publicat el 8 de març de 202108.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Obertura de bars i restaurants de forma continuada de 7.30 a 17h
Mesures bars i restaurants

Aquest dilluns, 8 de març, han entrat en vigor les noves mesures aprovades per la Generalitat per la qual es modifiquen algunes de les restriccions que estaven vigents a Catalunya des del 7 de gener. La principal novetat de la resolució del 5 de març és que els bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17h. Fora d'aquesta franja horària, els clients no podran romandre a l'establiment. 

Les mesures s'allarguen, inicialment, durant una setmana, fins al 14 de març.

Les principals novetats de la setmana:

Àmbit de l'hostaleria i restauració

Terrasses:

Amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules o agrupacions de taules.
Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taules diferents, excepte que es tracti de la bombolla de convivència. De 7.30 h a 17 h. Aquestes franges horàries no són aplicables als serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social, per a les persones usuàries del servei.

Interiors:

Oberts amb el 30% de l'aforament.
Amb bona ventilació i una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules.
Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de la bombolla de convivència. De 7.30 h a 17 h. Aquestes franges horàries no són aplicables als serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social, per a les persones usuàries del servei.

Mesures generals

El consum s'ha de realitzar sempre a la taula.
Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
Distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.
Restauració a domicili o per recollida de clients: durant tot l'horari d'obertura.
Establiments d'hoteleria: poden donar servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22h.

Altres mesures aprovades

Àmbit esportiu

Es mantenen les limitacions en aforaments i la cita prèvia en espais tancats, si bé ara es permetrà l'ús dels vestidors és excepcional per a les que utilitzin el servei de piscina, si n'hi ha, i per a les que no tinguin possibilitat de canviar-se en un altre espai d'ús privatiu i no compartit abans o després de l'activitat esportiva.
Es reprenen les competicions federatives regulars a partir dels 16 anys, però s'hauran de celebrar sense públic.

Àmbit universitari

Es permetrà la presencialitat simultània de fins a un màxim del 30% dels universitaris de cada centre i no es podrà superar aquest percentatge en cap universitat. Les pràctiques i les avaluacions podran seguir sent presencials.

Activitats extraescolars

Es podran realitzar, però mantenint els grups màxims de 6 persones per aula en les etapes d'educació infantil, primària, i ara també a la secundària, al batxillerat i als cicles de formació professional.
Podran fer activitats amb més de sis alumnes per aula només els grups estables escolars o part d'aquests.
Àmbit del lleure educatiu

Tant en espais interiors com a l'aire lliure i mantenint els grups màxims de 6 persones.
Alumnes d'educació infantil, primària, i ara també els de secundària, batxillerat i cicles de formació professional.

Equipaments cívics

Podran fer activitats presencials a l'aire lliure els majors de 60 anys, ja siguin de caire físic o d'entrenament de la memòria.
Els grups no podran superar les 6 persones.
Altres tipus d'activitats es podran fer exclusivament per mitjans telemàtics.

Activitats culturals

Les biblioteques, museus, arxius, sales d'exposicions, galeries d'art i centres de creació i arts visuals poden organitzar activitats amb un aforament del 50%.
Finalment, el gruix de mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda i el confinament comarcal, que continuaran com fins ara.

Afectacions a les activitats programades i als equipaments d'Alella:

  • Les activitats escolars: es permetran les sortides amb pernoctació amb el mateix grup bombolla. 
  • Es reprenen les activitats extraescolars en secundària -ESO, Batxillerat i Cicles Formatius- i activitats de lleure amb persones adultes fins a un màxim de 6 persones. 
  • L'Escola de Dansa reobre les classes presencials per a alumnes majors de 12 anys, amb grups màxims de 6 persones. 
  • Les activitats als centres esportius es mantenen amb el compliment dels aforaments  del 30% a l'interior, 50% a l'exterior i 50% en piscines.  
  • Les activitats de Can Lleonart es mantenen seguint els requeriments de les normes sanitàries. Alguns tallers es fan telemàticament, altres s'han ajornat, igual que les sortides. Les tertúlies es fan a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, amb reserva prèvia.  
  • Es reprenen competicions esportives per a majors de 16 anys, però a porta tancada, sense públic. 
  • L'Espai Jove l'Espai 12·16 i de l'Espai 16·30 fa activitats telemàtiques i manté obert el servei d'assessorament amb cita prèvia del GIRA (gira@alella.cat / 935407245/ 615844715)
  • L'Ajuntament demana a tota la població que tingui molt present les mesures aprovades i que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.

Recordeu que des de l'enllaç www.alella.cat/alertacoronavirus podeu seguir les informacions municipals i les resolucions oficials sobre la pandèmia. 

Seguiu totes les afectacions a Catalunya en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina