Notícies
Publicat l'11 de febrer de 202111.02.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Junta Electoral de Zona obliga l'Ajuntament a retirar l'estelada del pati de Can Lleonart
Can Lleonart sense estelada

L'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, ha retirat aquest dijous, 11 de febrer, l'estelada que oneja des de l'any 2012 al pati de Can Lleonart en compliment d'una resolució de la Junta Electoral de Zona de Mataró que ordenava la retirada de la bandera en un termini màxim de dues hores a partir de la recepció d'aquesta resolució. 

En el seu ofici, la Junta Electoral de Zona requereix la retirada de l'estelada en el termini indicat per part de l'alcalde o una altra persona delegada i en cas de no fer-lo s'insta als Mossos d'Esquadra que siguin ells qui la despengin i aixequen acta per les possible responsabilitats penals que es puguin derivar. 

L'Alcalde ha assegurat que l'Ajuntament no ha rebut cap petició directa de la Junta Electoral  i que han estat els Mossos d'Esquadra els que han donat l'avís d'aquesta resolució. "Davant la petició de Mossos d'Esquadra, que m'advertien que haurien de venir aquest matí a Alella a retirar-la ells i, per tal d'evitar la situació que ho haguessin de fer, he tret la senyera estelada", ha assenyat Almendro. 

L'estelada va ser hisada el 30 de setembre de 2012 al pati de Can Lleonart , tal i com establia el primer acord d'una moció aprovada pel Ple de l'Ajuntament celebrat el 27 de setembre d'aquest mateix any. A la moció, presentada per ERC+SxA i CiU, es va acordar  "Enarborar permanentment la bandera estelada al nostre poble com a símbol d'aquesta voluntat de llibertat i d'aquesta ferma decisió de recuperar-la, i mantenir-la hissada fins al dia que restituïm l'Estat català. El lloc convingut per fer-ho és la casa pairal dels germans Lleonart, bressol d'aquells alellencs i alellenques que el 1714 lluitaren a ultrança per les llibertats i constitucions de Catalunya".

La moció va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC+SxA i CiU, l'abstenció de Gd'A i el vot en contra de PP i PSC. 

Pujar al principi de la pàgina