Notícies
Publicat el 8 de febrer de 202108.02.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
S'amplia la mobilitat a tota la comarca
Noves restriccions fins al 21 de febrer

Aquest dilluns, 8 de febrer, han entrat en vigor les noves mesures aprovades per la Generalitat per la qual es modifiquen algunes de les restriccions que estaven vigents a Catalunya des del 7 de gener. La principal novetat de la resolució del 5 de febrer és que la mobilitat passarà a ser comarcal.

Les mesures s'allarguen, inicialment, durant dues setmanes, fins al 21 de febrer.

No obstant, es recorda que la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials han de continuar regint-se sota una màxim de 6 persones i que no siguin de més de 2 bombolles de convivència.

Resum de les novetats

 • Mobilitat: el confinament serà de perímetre comarcal, i no municipal com fins ara.
 • Restauració: s'amplien els horaris d'obertura. Tant les terrasses com a l'interior, podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d'horaris, poden seguir funcionant per a recollida o per a lliurament a domicili.
 • Llibreries: podran obrir el cap de setmana.
 • Universitats: la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en què es podrà reprendre parcialment l'activitat presencial.
 • Àmbit esportiu: els equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. Els espais esportius a l'aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d'accés. Es podran reprendre les competicions que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals.
 • Es manté el 30% de l'aforament pel petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d'exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament.

Afectacions a les activitats programades i als equipaments d'Alella:

 • Les activitats extraescolars educatives de l'Escola de Dansa i de la Coral Municipal es segueixen realitzant en format telemàtic. 
 • Les activitats de l'Escola d'Iniciació Esportiva es reorganitzen d'acord amb les noves mesures establertes a la resolució del 5 de febrer.  Es pot fer ús del espais interiors dels equipaments esportius amb una ocupació del 30% de l'aforament. 
 • El Complex Esportiu Municipal manté oberta la piscina i es poden fer activitats a l'interior amb l'aforament permés: màxim de 6 persones i ús de mascareta. 
 • Es mantenen els entrenaments al Camp d'Esports Municipal respectant el límit del 50% de l'aforament. 
 • Can Lleonart  reajusta la programació a les restriccions: els cursos que es puguin fer de forma telemàtica mantenen el calendari i aquelles activitats que no es puguin fer de forma no presencial s'ajornen fins que la situació ho permeti. 
 • L'Espai Jove l'Espai 12·16 i de l'Espai 16·30 fa activitats on-line i manté  obert el servei d'assessorament amb cita prèvia del GIRA (gira@alella.cat / 935407245/ 615844715)
 • L'Oficina de Turisme recupera el seu horari habitual de novembre a març: De dimecrea a diumenge, de 10 a 14.30h, i dilluns i dimarts tancat.
 • L'exposició "Males herbes" de Can Manyé manté l'horari previst d'obertura dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
 • L'Ajuntament demana a tota la població que tingui molt present les mesures aprovades i que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.

Recordeu que des de l'enllaç www.alella.cat/alertacoronavirus podeu seguir les informacions municipals i les resolucions oficials sobre la pandèmia. 

Seguiu totes les afectacions a Catalunya en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina