Notícies
Publicat el 25 de gener de 202125.01.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
S'allarguen 14 dies més les restriccions per la Covid-19
Mesures fins al 7 de febrer

El PROCICAT ha decidit prorrogar set dies més les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents des del 6 de gener amb l'objectiu d'aturar la transmissió del virus. La pròrroga comença aquest dilluns, 25 de gener,  i durarà fins al 8 de febrer a les 0.00hores. 

De les mesures actualment en vigor i que ara es prorroguen destaca la limitació de la mobilitat personal al perímetre municipal durant tota la setmana excepte per causes laborals o de força major. També es manté el toc de queda a les 22 hores.

Recordeu també que les trobades familiars o socials no han de superar les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. Es recomana limitar-les si es fan en espais tancats.

Les mesures estan recollides a la Resolució del 22 de gener. 

Afectacions a les activitats programades i als equipaments d'Alella:

  • Confinament d'entrada i sortida del municipi excepte en els casos autoritzats (veure informació de les restriccions).
  • Les activitats extraescolars educatives de l'Escola de Dansa i de la Coral Municipal es faran en format telemàtic. 
  • Les activitats de l'Escola d'Iniciació Esportiva  es reprenen a partir del dilluns 1 de febrer per a l'alumnat d'Alella, en grups reduïts i els entrenaments s'adaptaran als espais exteriors. Es modificarà fins a nou avís el procés de facturació, que passarà a ser a mes vençut, de manera que a mesura que s vagin modificant les restriccions de mobilitat i incorporant-se l'alumnat no resident a Alella, aquest només haurà d'assumir la part proporcional del rebut de les setmanes d'assistència als entrenaments. 
  • Sempre que sigui possible, s'intentarà reubicar els entrenaments de les entitats esportives a la pista exterior del Pavelló Municipal d'Esports.
  • El Complex Esportiu Municipal manté oberta la piscina i algunes activitats adaptades a l'exterior. 
  • Es mantenen els entrenaments al Camp d'Esports Municipal respectant el límit del 50% de l'aforament. 
  • Can Lleonart manté el calendari d' inscripcions dels cursos i tallers  que es fan exclussivament a través d'Internet des de l'ENLLAÇ  però es modifica i reajusta la programació a les noves restriccions: els cursos que es puguin fer de forma telemàtica mantenen el calendari i aquelles activitats que no es puguin fer de forma no presencial s'ajornen fins que la situació ho permeti. La sortida prevista per al 20 de gener també s'ha ajornat fins que la situació ho permeti. 
  • L'Espai Jove també fa inscripcions a la programació d'hivern de l'Espai 12·16 i de l'Espai 16·30 que s'adapta a les mesures de seguretat de cada moment i manté únicament obert el servei d'assessorament amb cita prèvia del GIRA (gira@alella.cat / 935407245/ 615844715)
  • L'Oficina de Turisme adapta el seu horari: obre de dimarts a dijous de 10 a 14.30h. De divendres a diumenge s'atendrà telefònicament al 935554650 o per correu electrònic a alella.ofturisme@alella.cat, de 10 a 14.30h. 
  • L'exposició "Males herbes" de Can Manyé manté l'horari previst d'obertura dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
  • L'Ajuntament demana a tota la població que tingui molt present les mesures aprovades i que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.

Recordeu que des de l'enllaç www.alella.cat/alertacoronavirus podeu seguir les informacions municipals i les resolucions oficials sobre la pandèmia. 

AFECTACCIONS GENERALS per les noves mesures recollides a la Resolució del 22 de gener

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana  

  • Es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l'entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d'activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.
  • Se suspèn l'autorització de desplaçaments entre l'Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Trobades familiars

  • Les trobades familiars i/o socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència.
  • Es recomana que les trobades en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Comerç minorista: de dilluns a divendres

  • Se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.
  • Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.
  • Es manté la limitació de l'aforament al 30% de l'autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat.
  • S'exclouen d'aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

Horaris comercials

  • L'horari d'obertura al públic en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d'activitats culturals i per a la recollida a l'establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Equipaments esportius

  • Tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

Lleure infantil i juvenil

  • També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil.
  • Se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l'activitat lectiva.

Cultura popular i competicions esportives

  • Se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu.
  • S'ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s'han de celebrar sense assistència de públic.

Seguiu totes les afectacions en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina