X
Avis serveis AOC
Escrit Alternativa per Alella-CUP novembre de 2020. Tics autoritaris
 
Versió per imprimir
  • Acaba l'any 2020 i seguim amb una incertesa terrible: només sabem que cada vegada tenim les llibertats més restringides i no sembla que l'horitzó sigui gaire clar ni esperançador. 
    A Alella continuem tenint molta sort, ja que les dades de població afectada per la Covid-19 són inferiors a les de l'entorn metropolità i ciutats com Mataró o Granollers, tot i la proximitat. 

    La situació és realment greu i ens hem de conscienciar de la importància de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries. Tanmateix, cal destriar bé el gra de la palla, ja que massa sovint les mesures per afrontar la pandèmia es confonen amb la voluntat de control social. Nosaltres advoquem per accions proactives, com el foment del teletreball o els ajuts directes als sectors socials i econòmics més afectats per les restriccions, en comptes d'implantar un toc de queda amb reminiscències militars. 

    Dissortadament, sembla més que probable que es farà un altre confinament per provar d'aplanar la corba provocada per la segona onada, i això agreujarà la crisi que patim des de fa tants anys. 

    Des del govern municipal s'han impulsat un seguit ajuts al comerç local i a les famílies més vulnerables que són benvinguts, però ens agradaria que aquestes iniciatives fossin col·legiades i tractades en el marc del Pacte Local per la Recuperació, amb especial atenció als col·lectius més desafavorits.  

    Aprovar un reglament estètic de terrasses per a la restauració ens sembla una mica frívol en un moment com aquest, i autoritzar un club de pàdel elitista a Can Teixidor sense mantenir un debat urbanístic amb els grups de l'oposició ens sembla fora de lloc. 

    No volem torpedinar per sistema cap projecte, però el coronavirus ha paralitzat la nova biblioteca, la vida esportiva i la vida cultural del poble, i de ben segur que aturarà moltes altres coses. A més de reorientar les prioritats econòmiques, la situació actual hauria de fer-nos replantejar seriosament les necessitats reals de tota la ciutadania. 

    Cuideu-vos i cuidem-nos, que el camí serà llarg i tortuós. Molta sort a tothom.

Pujar al principi de la pàgina