Notícies
Publicat el 23 de novembre de 202023.11.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Obertura progressiva de les activitats
Tram 1

Des d'aquest dilluns, 23 de novembre, s'ha iniciat l'obertura progressiva d'algunes activitats a tot Catalunya afectades per la Covid-19. 

Amb l'inici del pla de reobertura, el municipi comença a recuperar algunes de les activitats i serveis que havien quedat afectats en compliment de les mesures sanitàries.

  • Es recuperen les activitats culturals programades a l'Espai d'Arts Escèniques, així com les classes de la Coral Municipal i de l'Escola Municipal de Dansa. 
  • Es recuperen els entrenaments als equipaments esportius i les classes de l'Escola d'Iniciació Esportiva.
  • Els establiments d'hosteleria obren amb limitacions. La regidoria de Promoció Econòmica ha contactat amb els establiments per informar dels requeriments en aquest primer tram de reobertura progressiva. 
  • Ateses les circumstàncies actuals derivades de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, les oficines d'atenció ciutadana de la Policia Local per a la realització de tots els tràmits i procediments administratius així com per la interposició de denuncies s'hauran de realitzar mitjançant la sol·licitud de cita prèvia. El telèfon de contacte per a consultes i/o sol·licitar la cita prèvia és el 935552412.

  • L'Oficina de Turisme obrirà de dimarts a dijous de 10 a 14.30h i de divendres a diumenge s'atendran les consultes telefònicament i/o per correu electrònic.

D'altra banda, des de Serveis a les Persones s'està contactant amb les prop de 300 persones considerades en situació de vulnerabilitat per tal de conèixer de primera mà la la seva situació en aquest segon rebrot de la pandèmia i detectar possibles necessitats. 

 

El pla d'obertura serà gradual i està dividit en 4 trams de 15 dies si l'evolució de la pandèmia ho permet.

Mesures del Tram 1

L'obertura progressiva comença el 23 de novembre i preveu el següent:

Bars i restaurants:

Interiors:  En l'interior, l'aforament es limita al 30% de l'autoritzat i s'ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S'ha de garantir la ventilació de l'espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

Terrasses: A les terrasses s'ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. S'ha de garantir la distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.  No es pot dur a terme servei en taula més enllà de les 21:30 hores. A partir d'aquesta hora l'establiment només pot dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l'establiment.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts: Obertura amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d'exposicions al 50%.

Instal·lacions i equipaments esportius: a l'aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d'accés i en espais tancats amb màxim del 30%.

Comerços: 30% de l'aforament en petit comerç i mercats no sedentaris. 

Extraescolars: Activitats esportives no competitives organitzades en l'àmbit escolar. Activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d'ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula. Activitats de l'àmbit del lleure educatiu a l'aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l'entrada i sortida sense motiu justificat.

Municipis: restringida l'entrada i sortida des de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns. No es pot circular pel carrer de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte causes justificades.

Activitats socials

6 persones màxim, excepte bombolles de convivència.

Com es revisarà el procés d'obertura?

El pla s'anirà revisant amb el màxim rigor d'acord amb l'evolució de la taxa de contagis (Rt) i els nous ingressos hospitalaris.

Si la taxa es inferior a 0,9 i els ingressos disminueixen, es continuarà amb el procés.
Si la taxa es troba entre 1 i 0,9 i els ingressos s'estabilitzen, es prorrogaran les mesures.
Si la taxa és superior a 1 i els ingressos s'incrementen, es revisaran les mesures presses.

Més informació en aquest enllaç

Infografia 23 novembre

Infografia 23 novembre

Fitxer: infografia_mesures_alerta5_tram1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 99,06 kB

Pujar al principi de la pàgina