Notícies
Publicat el 18 de juny de 202018.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Es posa en marxa la fase 3 del desconfinament
Fase 3

El dijous dia 18 la regió sanitària de l'Àrea Metropolitana Nord, a la qual pertany el nostre municipi, ha entrat oficialment en la fase 3 del procés de desconfinament arran de la crisi de la Covid-19. D'aquesta manera, el conjunt del país esdevé una única unitat territorial a efectes sanitaris.

Les principals novetats respecte a la situació anterior són les següents:

- S'autoritza la circulació dins la unitat territorial (tot Catalunya) en grups de màxim 20 persones.
- Les franges horàries s'eliminen per a totes les activitats.
- Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi al 50% l'aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.
- Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, sempre que no superin el 50% de l'aforament. Pel que fa a les terrasses es permet el 75% de les taules autoritzades.
- Reobren discoteques i bars d'oci nocturn amb un terç d'aforament i altres restriccions.
- S'amplia l'aforament màxim en vetlles, enterraments, cremacions i llocs de culte. També hi ha una ampliació a la resta de cerimònies religioses de caràcter social (per exemple: casaments, batejos...).
- Es mantenen les mesures de seguretat per a piscines recreatives i platges.
- En instal·lacions esportives i centres esportius s'augmenta l'aforament al 50% i, en el cas de les piscines per a ús esportiu, es manté el 30%.
- S'autoritza l'obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un 50% de l'aforament i amb condicions de seguretat i higiene.
- Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l'aire lliure i els teatres. Destaca la possibilitat de fer actes culturals a les biblioteques i museus.
- Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d'activitat laboral.
- S'estableixen condicions per al desenvolupament de les activitats a l'aire lliure per a població infantil i juvenil.
- S'estableixen condicions per a l'obertura d'establiments de jocs i apostes.
- S'estableixen condicions per a l'obertura de centres recreatius turístics, zoològics i aquaris.
- S'estableixen condicions per la navegació aèria i marítima d'oci.

Tal com es va informar en aquesta web, els equipaments del nostre municipi s'aniran adaptant gradualment a aquesta nova situació. El Complex Esportiu Municipal obrirà portes dilluns dia 22 i l'Oficina de Turisme ho farà el dijous dia 25. 

Pujar al principi de la pàgina