Notícies
Publicat el 21 de maig de 202021.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
En marxa quatre grups de treball de l'Ajuntament
Alella

Malgrat els efectes de la pandèmia i les seves restriccions, que afecten la vida normal del nostre municipi, Alella no s'atura. Diversos grups de treball específics per afrontar la lluita contra la Covid-19 impulsats des del Consistori estan abordant, des de diferents àmbits, qüestions del dia a dia i del futur immediat de la nostra població amb la idea de poder recuperar amb la màxima plenitud, quan sigui possible, la nostra vida. Avui us en presentem quatre. 

El primer, liderat per la Regidoria d'Educació, treballa en l'àmbit dels casals d'estiu i dels campus esportius. Els nous requisits per a la realització d'aquestes activitats imposats per la Conselleria de Salut i l'àmbit de Joventut de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies arran de la pandèmia són ara mateix el principal escull per poder perfilar-les de manera definitiva. Pel que fa als campus esportius, la seva regulació continua pendent de la normativa que estableixi la Generalitat. Aquest grup de treball també supervisarà els diferents campus i casals que tinguin lloc en el nostre terme municipal per tal d'avaluar el compliment de la normativa.  

Un grup de treball multidisciplinari, amb presència de Serveis Municipals, Policia, Equitat, Participació, Serveis a les Persones i Comunicació, està ajuntant esforços amb la idea de repensar l'espai públic arran de les fases de cdesconfinament amb un doble objectiu. D'una banda, reforçar el compliment de les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats sanitàries. Per una altra, estudiar la millora i ampliació dels espais públics de què fan ús les persones  per tal de permetre potenciar el seu gaudi. 

El tercer grup, liderat per la Regidoria de Promoció Econòmica, està treballant diferents línies de suport a l'economia local, conjuntament amb un equip format per diferents comerços i negocis del poble i amb el suport de professionals de la XETA. Algunes de les línies de treball són la creació d'una campanya promocional del comerç alellenc, la creació d'una plataforma de compres virtual (marketplace), l'oferta de recursos formatius o l'establiment d'una base que permetrà donar ajuts directes al comerç local.

Finalment, i amb la idea que la festa, com a canalitzadora de la voluntat de celebrar l'existència d'una col·lectivitat, es farà més necessària que mai quan sortim de l'actual estat d'alarma, s'ha creat el grup de treball de festes, que rebrà el suport de la Comissió de Festes ampliada (amb la presència de totes les entitats i associacions que participin de les festes del poble). Després de diferents sessions del grup de treball de l'Ajuntament, aquest dimecres s'ha reunit per primera vegada la Comissió de Festes ampliada per compartir el moment, diferents reflexions prèvies i els escenaris que es dibuixen, i emplaçar-se a una propera sessió on decidir el format per a les festes que han de tenir lloc les properes setmanes.

Pujar al principi de la pàgina